23 Şubat 2015

Kalamar Tava




Malzemeler:

500 gr kalamar

Marinesi için:
1/2 Tsp tuz
1/2 Tsp pudra şekeri
1/2 Tsp Karbonat
1/2 Cup süt

1/2 Cup Un

Kızartmak için sıvıyağ

**Tsp tatlı kaşığına
     Cup Su bardağına denk gelmektedir. 

Daha önceden temizlediğimiz kalamarları 1cm eninde dilimleyip, genişçe bir kaseye alıp içerisine tuz, karbonat ve pudra şekerini ilave ederek elimizle iyice ovuyoruz. 

Kalamarın nasıl temizlendiğini öğrenmek için linki tıklayınız. Kalamar Nasıl Temizlenir?



 Kalamarlar iyice köpürdüğünde ovma işlemini tamamlayıp üzerini kapatacak kadar soğuk süt ilave ediyoruz. 

Sütü ilave ettikten sonra üzerini strech film ile kapatıp buzdolabında en az 8 saat dinlendiriyoruz. Genelde bir gün önceden marine ediyorum daha pratik oluyor. 


Buzdolabından çıkarttığımız kalamarları genişçe bir kaba koyduğumuz una iyice buluyoruz. 





Her tarafı unla bulanan kalamarları kızgın bol sıvı yağ bulunan derin bir tencerede kızartıyoruz. 



Altın rengini alan kalamarları havlu peçeteye alıp fazla yağını bırakmasını sağlıyoruz. Fazla yağını bırakınca tarator ile servisini yapıyoruz.



Hiç yorum yok: