22 Ocak 2015

Buffalo Wings (Amerikan Usulü Tavuk Kanat)




Malzemeler:
1 kg tavuk kanat

Marine İçin:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tsp kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
1/4 Tsp sarımsak tozu (1 çay kaşığı)
1/4 Tsp soğan tozu (1 çay kaşığı)
1/2 Tsp tatlı toz kırmızı biber (1/2 tatlı kaşığı)
1/2 cup un (1/2 su bardağı)
Tuz, Karabiber

Sosu İçin:
1/2 cup Ketçap (1/2 su bardağı)
50 gr tereyağ
Acı sos
2 Tbsp (2 yemek kaşığı sirke)
1/4 Tsp sarımsak tozu (1 çay kaşığı)
1/4 Tsp soğan tozu (1 çay kaşığı)
1 Tsp toz kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
2 Tbsp toz parmesan (2 yemek kaşığı)
1 Tsp bal (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk kanatlar eklemlerinden kesildikten sonra bol suda yıkanır. Yıkanan tavuk kanatlar havlu peçete marifetiyle çok çok iyi kurulanır.
Kurulanan kanatların üzerine sıvı yağ gezdirilir. İyice karıştırıldıktan sonra büyükçe bir buzdolabı poşetine aktarılır. Üzerine kabartma tozu, sarımsak ve soğan tozu, kırmızı biber, un, tuz ve karabiber eklendikten sonra poşetin ağzı bağlanıp tavukların her yeri toz karışıma bulanması için karıştırılır. Tüm kanatların eşit şekilde unlu karışma bulanmasını sağlamalıyız.

Derin bir kaba bol sıvı yağ koyup kanatları teker teker atıp iyice kızartıp havlu peçete üzerine alarak fazla yağını bırakmasını sağlıyoruz.



Sos tenceresine, önce tereyağı koyup tereyağ eridikten sonra ketçabı ilave ediyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri koyarak sosumuzu hazır hale getiriyoruz. Dikkat etmemiz gereken konu sosun altı çok açık olmamalı kısık ateşte hazırlamalıyız.

Kanatları derin bir kaba alıp sıcak sosu üzerine döktükten sonra sıcak olarak servisini yapıyoruz.

***Şayet hazır sos kullanıyor isek 1/2 şişe yeterli olacaktır.
Geleneksel olarak çatal bıçakla değil elle yendiği için misafirlerinize ikram etmemenizi öneririm 10 parmağınızın da sosa bulandığı çok komik bir görüntü oluşuyor.:)))) Biliyorum çok kalorili ama ayda yılda bir de yenir. Özellikle bol acılısı acı sevenler için harika bir seçenek.



Hiç yorum yok: