13 Nisan 2017

Elmalı Kurabiye









Malzemeler

İç Harcı İçin
5 Adet orta boy elma
1,5 Su Bardağı Şeker (1,5 cup)
1/2 Limon 
İri doğranmış ceviz 
Tarçın

Hamuru İçin

3 Yemek Kaşığı Yoğurt (3 Tbsp)
3 Yemek Kaşığı Şeker (3 Tbsp)
250 gr Tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı karbonat (1/4 Tüp
4 Su Bardağı + 4 Yemek kaşığı Un (4 Cup + 4 Tbsp)

Hamurun Hazırlanması
Un dışında ki malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Bu karışımın üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. 

İç Harcın Hazırlanması 

Elmaların kabukları soyulup dışı 1/2 limonla ovulur ki kararmasınlar. Rendenin iri bölümünde rendelediğimiz elmalara şekeri ilave edip elmalar suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken elmaların üzerine tarçını ve arzu ettiğimiz miktarda iri doğranmış cevizi ekleyip iyice harmanlıyoruz. İç harcımızın soğuk olması gerekiyor bunun için daha önceden hazırlamakta fayda var. 


Yapılışı

Hazırkadığımız hamuru 6 beze yapıyoruz. Her bir bezeyi merdaneyle açtıktan sonra 12 eşit parçaya kesiyoruz. 



İçine daha önceden hazırladıpımız soğumuş harçtan koyup resimdeki gibi kapatıyoruz.







 Bu şekilde kapattığımızda iç harç pişerken dışına akmayacak daha da güzeli dışa akan iç harç yanıp kurabiyemizin lezzetini bozmayacak. 


Hazırladığımız kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıttığımız fırında çok hafif pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerimizi kurabiye telinin üzerine alıyoruz ki nemlenip yumuşamasınlar.




 Ilıyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiyoruz.





**** Yapımı çok kolay lokmalık hafif  keyifli bir kurabiye. Tarif sevgili Çiçek Atalay'a ait. Yemesi öyle keyifli ki bir tane iki tane yedim kesti olmuyor. Biraz tehlikeli anlayacağınız.😉
Boş bir anınızda yapıp pudra şekerini serpmeden saklama kaplarına koyup derin dondurucuda muafaza edebilirsiniz. İkram etmeden önce derindondurucudan çıkartıp çözüldükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4-5 dk beklettikten sonra pudra şekeri serpip servisini yapabilirsiniz. Taze pişirilmişten hiç bir farkının olmadığını göreceksiniz.😊

Elmaları değerlendirmek istiyorsam ve kurabiye yapacak zamanım yoksa iç harcı hazırlayıp soğuyunca buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda muafaza ediyorum.

Hamuru yoğururken yumurtanın büyüklüğü, yoğurdun kıvamı, hacim ölçeklerini kullanmıyorsanız kullandığımız kaşığın büyüklüğü gibi etkenler hamurun kıvamında etkili olacaktır. 











Hiç yorum yok: