29 Aralık 2012

İstiridye Böreği



Malzemeler:

3 adet hazır yufka
1 cup ılık süt
100 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
2 yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırıyoruz)
Çörek otu
İç malzeme tamamen isteğe bağlı
(Peynir/Maydanoz, Kıyma, Ispanak vb.)


Öncelikle yufkaları şekilde görüldüğü gibi 4 eşit parçaya bölüyoruz. Daha sonra hazırladığımız, süt, tereyağ, yumurta karışımını kuru yer kalmayacak şekilde yufkalarımıza sürüyoruz. Yufkanın sivri ucundan tutup pile pile yaparak en uç noktaya kadar getiriyoruz.






Pilelediğimiz yufkamızın iki ucunu şekildeki gibi birleştirip sivri kısmına harcımızı yerleştirip aynen sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. 



Hazırladığımız böreklerimizi önceden yapıp kapaklı bir saklama kabının içerisine koyarak pişme zamanına kadar buzdolabında muafaza edebiliriz. Fırınlamadan önce üzerlerine daha önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiyoruuz.



Önceden 180 derrecede ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan böreklerin  üzerini mutfak havlusu ile kapatıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.:)))


***Neredeyse tüm bloglarda var biz eksik kalmayalım dedim.:)) İlk kez ablam yapmıştı onda yedim. Çok keyifli bir börek olmuştu. İçerisine talaş böreğinde olduğu gibi küçük doğranmış kuşbaşı eti soteleyip sebzelerle harmanlayarak kullanmıştı. Yufkaları ıslatmakta kullandığı harç daha farklıydı. Kendimce değiştirdim. :))   Daha önceden hazırlanıp bekletilebilmesi 1 gün bile olsa misafir hazırlıkları sırasında herkes bilir ki büyük avantaj. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık görüntüsü çok şık. Yapılışı çok zor gibi görünüyordu. Ama denemek lazım.
Deniz.