29 Aralık 2012

Ankara'yı Yeniden Keşfetmek-1


Ankara'yı yeniden keşfetmek, 5 yıl aradan sonra yeniden Ankara'da olmak. Yollar, sokaklar, tabelalar, dükkanlar öyle çok şey değişmiş ki bildiğim bir çok şeyi yerinde bulamamak elbette hüzünlü. Yeni oteller, yeni şimdiki adı ile AVM ler bunu sevdim Mall denmesindense türkçesinin kısaltılarak söylenmesi bunun da insanların diliine yerleşmiş olması hoş bir şey.

Bir şeye fena takıldım, önceleri site isimleri daha farklı idi. Şimdi büyük şirketlerin yaptığı yüksek binalar ve bu binaların yanında kuş kadar kalan yeşil alanları ile tezat bilmem ne PARK ismini pek bir yadırgadım. Her yer ama her yer bilmem ne PARK adındaki sitelerle dolmuş taşmış. Talep var ki yapıyorlar.

Zorunlu haller dışında müstakil evde yaşamayı tercih ettiğimden, bu bilmem kaç katlı New York özentisi binalardan hiç hoşlanmadım. Fiyatlar Allah versin. 2+1 500-600 bin TL eski rakamlarla 1.5 tirilyona kadar çıkıyor fiyatlar. Anlayabilmiş değilim.

Emlak işini uzmanlarına bırakıp yeniden keşfetmeyee başladığım Ankara'ya dönelim. Beni en çok geçen gün gittiğim Saman Pazarı mutlu etti. Koyun Pazarı, Can sokak civarı, Pirinç Han, içilen sıcacık sahlep. Antikacılar, bakırcılar, kilimciler, el sanatlarını satan küçük butikler, gümüşçüler, çiniciler ne ararsanız var. Çok eğlendik, bir okadar da keyif aldık bu geziden. Sizler için ilk fırsatta yeniden gidip resimleyeceğim. Bu gezimizde biraz da acelemiz olduğundan mümkün olduğunca tadını çıkartmayı tercih ettik.Kendimizi alışverişe kaptırıp resim çekmeyi akıl edemedik desem daha doğru olacak.:))))

Bugün sizlere Türkiye'ye gelmeden önce varlığından haberdar olduğum mutlaka gitmeliyim diyerek gidip gördüğüm sizler için resimlediğim Pastacılık Dünyası'ndan söz edeceğim. Şayet Ankara'da oturuyorsanız ve benim gibi mutfakla yemekle ilgiliyseniz illede pasta yapmayı seviyorsanız bu dükkanı mutlaka görün derim. Çook keyifliydi. Normal şartlarda toptan satış yapan dükkan hanımların ısrarına dayanamayarak perakende satış yapmaya da başlamış. Dükkan sahibinin söylediğine göre pek yakında sadece perakende satış yapacakları ikinci bir dükkan açmayı planlıyorlarmış. İsabet olur demekten başka bir şey gelmiyor insanın içinden. Dükkan Ostim Oto Sanayi Sitesinin tamda ortasında olmasına rağmen gelenlerin hemen hemen hepsi hanımdı. :)))

Adres: Pastacılık Dünyası
           Bağdat Caddesi No: 365
           Ostim  Ankara

Esanslar, gıda boyaları, sıvı vanilya, helal jelatin gibi marketlerde satılmayan bir çok ürün burada raflarda yerini almış.




Yine dışarıda bulamayacağınız farklı ebat ve şekillerde pasta kalıpları.


Her türlü krema şekillendirici. Cup cake süslemeyi sevdiğimden çeşit çeşit uçlar setler beni çok mutlu etti.


Silikon çikolata kalıpları.


Şeker hamuru. 1 er kg lık paketler halinde satılıyor. Pastaneler için özel üretilmiş büyük boy şeker hamurlarınıda bulmak mümkün.


Şeker hamuru şekillendiriciler, desenli merdaneler.





Servisle  pastayla ilgili aklınıza ne gelirse. Tepsiden, sepetlere, kek kalıplarına kadar her şey.


Yemeklerinizi daha şık görünmesini sağlayacak çeşit çeşit, boy boy formlar.

Külah şeklindeki kalıplarıda satıyorlar. Daha önce sizlerle tarifini paylaştığım Gramafon Kurabiye yapmakta kullandığım kalıplar bunlar.

Aklınıza gelebilecek her modelde  ve değişik büyüklükte kurabiye vb. kesme aparatları.

Tulumba tatlısı yapılırken kullanılan pompa.

Çok çeşitli pasta süsleri. Yalnızca bunların resmini çekmişim. Bebekler, dönem itibariyle çam ağaçları, noel babalar, her renk ve boyda çicekler. Hatta polenler.:))))

Ankara'nın soğuğunda kapıdan girer girmez size ikram edilen bir bardak sıcacık çay. Üzerlerinde yazmayan fiyatları size söyleyen ve çözemediğiniz aparatları bıkmadan usanmadan  olur mu bu bizim işimiz diyerek size anlatan personel. Tüm çalışanlara ve dükkan sahibi beyefendiye  ilgileri ve güler yüzleri için teşekkür ederim. Yeni açacakları dükkanı sabırsızlıkla beklediğimi de söylemeden edemeyeceğim. 




6 yorum:

tugba Boşnak dedi ki...

Burası müthiş görünüyor Zuhal hanım şüphesiz içinde kendimi kaybedebileceğim ve zamanı unutabileceğim bir yer umarım bir gün Ankara'ya yolum düşer ve burayı görme fırsatım olur

tugba Boşnak dedi ki...

Burası müthiş görünüyor Zuhal hanım şüphesiz içinde kendimi kaybedebileceğim ve zamanı unutabileceğim bir yer umarım bir gün Ankara'ya yolum düşer ve burayı görme fırsatım olur

Arz dedi ki...

Tuğbacığım, işin gerçeği bu dükkanda gördüğüm gramafon kurabiye kalıpları bana seni çağrıştırdı. :) Ankara'ya yolun düşerse mutlaka beklerim. Selam ve sevgilerimle.

Palas Pandıras dedi ki...

Pasta yapmaya meraklıysanız sizi dükkanımıza bekliyorum. Artık ankara da şehrin içinde pasta malzemelerini bulabileceğiniz bir dükkan var. Cakes pasta malzemeleri karum alışveriş merkezi 2.kat 255 numarada sizleri beklyor. Yüzlerce çeşit ürünümüzü görmeniz için sizleri bekliyoruz.
Sevgiler.
İnstagram: cakespastamalzemeleri
Facebook: cakes pasta malzemeleri

Adsız dedi ki...

Ankara demetevlerde yeni açılan şubemizde pastacılık, kokulu taş sabun bazı kalıpları ve parti malzmeleri ile ilgili zengin bir konseptimiz vardır.
ürünlerimiz parti malzemeleri ,pasta ekipmanları ,şeker hamuru, silikon kalıp,sabun bazı ,kokulu taş tozu,pasta gıda malzemeleri,parti ürünleri,doğum günü kutlama malzemeleri
SESİL PASTACILIK
Adresimiz: Demetevler 408 Cd. 3/B (Demetevler metrosu çıkışı,eski 1.cadde) Yenimahalle/ANKARA
TEL:0312 336 89 09

Unknown dedi ki...

Merhaba daha merkezi bir yerde şubeniz var mı acaba?