15 Ocak 2018

Meksika Gözlemesi (Quesadilla)


 Malzemeler:
Hazır Lavaş veya Tortilla
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tereyağ

Yapışmaz tavayı tereyağ ile yağlayıp lavaşı tavaya koyuyoruz. Dilediğimiz kadar rendelenmiş kaşarı lavaşın yarısına koyup diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Lavaşın her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra arzuya göre tekrar tereyağ sürebiliriz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. 

**İçine arzu ettiğiniz harcı koyabilirsiniz. 
**Latin Amerika mutfağında önemli bir yere sahip olan Quesadilla mısır unu ile hazırlanmış tortillalar kullanılarak yapılmakta beraberinde salsa ile servis edilmektedir.






Hiç yorum yok: