24 Ocak 2018

Fındık Lahmacun





Malzemeler
2 Adet Yufka
60 gr tereyağ
200 ml su

İç Harcı
250-300 gr orta yağlı kıyma
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 büyük baş soğan
2 orta boy kabukları soyulmuş domates
1 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, Karabiber

Suyu kaynatıp tereyağını içine koyuyoruz tereyağın tamamen erimesini bekliyoruz. 1.Yufkaya bu karışımı kuru yer kalmayacak şekilde sürüp 2.yufkayı üzerine kapatıp iki yufkanın yapışmasını sağlıyoruz. Genişçe bir bardak ağızı veya o büyüklükte metal kesme kalıbıyla yufkamızdan yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiğimiz lahmacun tabanlarını biz iç harcımızı hazırlarken buzdolabına koyuyoruz ki tereyağ donsun ve istediğimiz lezzeti elde edebilelim. 

Soğan, biber ve maydanoz çok minik doğranır. Daha önceden kabuklarını soyduğumuz domatesleri rendelenir. Salça sarımsak ve baharatlar eklenip iyice yoğurulur. Tüm malzemeler birbirine karışınca kıyma eklenir ve homojen bir karışım elde edinceye kadar yoğurulur. 

Sulu bir harç olması gerekiyor. Domatesin suyu yeterli gelmezse çok az su eklenebilir. Aksi takdirde kıyma tabana yapışmayacağında top top olur ve pişince dökülür. 

Fırını 190 derecede ısıtıyoruz. 

Harçtan tatlı kaşığı ile alıp kenarlarından 1/2 cm boşluk kalacak şekilde yayıyoruz. Harç ince bir tabaka halinde sürülmeli aksi halde pişmesi sorun olacaktır. 

Hazırladığımız lahmacunlarımızı fırın tepsisine dizip önceden 190 derecede ısıttığımız fırında tabanları pembeleşinceye kadar fırınlıyoruz. 

Hem çok pratik, hem de çok keyifli. Misafirlerinize farklı bir ikramda bulunmak isterseniz şık sunumuyla göz dolduracaktır. Afiyetler olsun. 








Hiç yorum yok: