24 Ocak 2018

Fırında Mantarlı Tavuk




Malzemeler:
3 adet tavuk but veya 9 adet tavuk baget
2 Orta boy domates
500 gr mantar
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Tuz, Karabiber
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un



Fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup çalkalayarak her yerinin unlanmasını sağlayalım. Yemeklik doğradığımız domates ve sivri biberi, ince dilimlediğimiz mantarları ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları fırın torbasına koyup harmanlayalım. Tavuk butlarını bu karışımın üzerine gelecek şekilde yerleştirelim.  Torbanın ağzını bağladıktan sonra hafifçe karıştırıp tüm malzemenin harmanlanmasını sağlayalım. Fırına dayanıklı bir kabın içerisine koyduğumuz poşetin üzerine sivri bir bıçak yardımıyla 4-5 yerden delikler açalım. Torbanın sadece üst kısmının delindiğinden emin olun. 

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz. Fırından çıkınca torbayı keserek fırın kabına aldığımız yemeğimizi sıcak olarak servis ediyoruz. 





Hiç yorum yok: