24 Ocak 2018

Meyveli Mini Cheescake



Malzemeler
180 gr kadar yulaflı bisküvi
60 gr tereyağ
500 gr labne peyniri
200 ml çiğ krema
1 su bardağı toz şeker (1 Cup)
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un

Peltesi için
2 su bardağı meyve suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için
Meyve dilimleri
Nane yaprakları

Taban için bisküviler robottan geçirilir. Robotunuz yoksa buzdolabı poşetine koyup merdaneyle ezerek de aynı sonucu elde edebilirsiniz. Tamamen un haline gelmiş bisküvimize eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Minik kek kalıpları tepsimize öncelikle kağıt kalıplarımızı yerleştirip hazırladığımız harçtan yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar her bir kalıba koyup çay bardağının tabanıyla bastırarak düzleşmesini sağlıyoruz. Kremasını hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Diğer taraftan mikser marifetiyle labne peyniri, çiğ krema ve şekeri homojen bir doku elde edinceye kadar çırpıyoruz. Kıvam alan karışıma un ve nişasta eklenerek çırpılır. En son yumurtalar eklenir ve kremaya yedirilir. Hazırladığımız krema önceden hazırladığımız tabanlıklara eşit miktarda paylaştırılır. Önceden 160 derecede ısıttığımız fırında kabarıncaya kadar pişirilir yaklaşık 22-23 dakika. Pişen keklerin fırından çıkartınca ortası çökecek çukurlaşacaktır. Bu sizi endişelendirmesin tam da istediğimiz bu.
Pelteyi hazırlamak için sos tenceresine koyduğumuz meyve suyunu ve nişastayı orta ateşte çırparak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Meyve suyunuzun şekeri yetersiz ise damak zevkinize göre şeker ekleyebilirsiniz. Tüm meyve sularıyla bu pelteyi hazırlayabilirsiniz. 

Soğuyan keklerimizin üzerine kalıptan çıkartmadan peltelerimizden dikkatlice pay ediyoruz. Kalıptan çıkartırsanız pelte kekle kağıt arasına gireceğinden görüntü hoş olmayacaktır. 

Hazırlanan keklerimizi buzdolabında en az 3-4 saat ideal olarak bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Servis yapmadan önce meyve dilimleri ve nane yapraklarıyla ya da göz zevkinize uygun bir şekilde süsleyip servisini yapıyoruz. 3-4 gün kadar tazeliğini koruduğunu da belirtmek isterim. 

***Şayet pelteyi hazırlarken meyve suyu yerine meyve kullanacaksanız pişirdikten sonra mutlak surette süzmeniz gerekmektedir. 












1 yorum:

Gülmutfağımcom dedi ki...

Elinize emeğinize sağlık