23 Şubat 2015

Kakuleli Sakız Enginar







Malzemeler:
500 gr sakız enginar
2 iri kuru soğan
10 adet kakule
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 tatlı kaşığı un
Tuz, Karabiber
4-5 Tbsp Zeytinyağı (4-5 yemek kaşığı)
1 Tbsp şeker (1 yemek kaşığı)
Sıcak su
1/2 demet dereotu

Sakız enginarı dondurulmuş olarak bulabilirsiniz. Şayet taze enginardan yapacaksanız temizleyin sert yapraklarını çıkartın ve içindeki açık renkli yumuşak yaprakları kaldıktan sonra dikey olarak 4 eşit parçaya kesin.

Enginarlarımızı yemeklik iri doğradığımız soğanı aynı anda tencereye alıyoruz. Zeytinyağ ekledikten sonra bir kaç dakika soteliyoruz. 

1 Tatlı kaşığı unu ekleyip sebzelerimizle harmanladıktan sonra, tuz, şeker ve karabiberi ekliyoruz. Enginarların üzerine portakal suyu (mandalina suyu da olabilir) ve limon suyunu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Kakuleleri yıkadıktan sonra ekleyip enginarların üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Çok pişirmemeye dikkat etmeliyiz çok pişen enginar hamur gibi olur ve tadı kaçar. Her türlü enginarı pişirirken biraz diri kalmasına özen gösteririm. Arzu ederseniz oda sıcaklığına geldikten sonra 1-2 yemek kaşığı kadar daha zeytinyağ ekleyebiliriz. Servis tabağına aldığımız enginarı dereotu ile süsleyip soğuk olarak servisini yapıyoruz. 



***Çok mu uzun yazdım. Dondurulmuş enginar kullandığım için bunu hazırlamam pişme süresi hariç :)) 5 dk sürüyor. Son derece basit hele kakule, portakal ve enginar kokuları birbirine karışınca muhteşem oluyor. 

Hiç yorum yok: