30 Ocak 2015

Yufka Nasıl Açılır






Öncelikle beze haline getirdiğimiz hamurumuzun üzerine bol miktarda un koyduktan sonra merdane yardımı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra oklavamızı unladığımız yufkamızın üzerine 45 derecelik açı ile koyuyoruz.


Yufkamızı en uçtan itibaren 45 derecelik açı ile duran oklavamıza sarıyoruz.

Yufkamızı oklavaya yeterince sardıktan sonra oklavanın açısını düzeltip, elimizle hafif bastırarak 1-2-3 kez rulo yapıp yavaşça açıyoruz. İşlemi sürekli tekrar ederek hem istediğimiz ebatta hem de yuvarlak yufka açabiliyoruz. Yufkayı oklavaya sarmadan önce her defasında unlamayı unutmayınız. Bol unlu olmasından endişe etmeyiniz en sonunda tam ortasından oklavaya sararak elinizle hafif çırptığınızda undan eser kalmıyor.:))))))



***Bu işleme ilk başta nasıl başladıysanız en sonunda yufkanız aynı şekilde olacaktır. Önerim tam yuvarlak iken bu işlemi yineleyin.:))) Unutmamanız gereken bir husus da böyle şeyler sadece ilk yaptığınızda zordur. Daha sonrasında özgüven kazandığınızdan sanki yıllardır yufka açıyormuşçasına gözünüz kapalı yapmaya başlayacaksınız. Önemli olan ilk defasına cesaret etmek. Kendimden biliyorum.:))





Hiç yorum yok: