28 Ocak 2015

Yeni Dünyalı Hindi Sote




 
Malzemeler:

250 gr yeni dünya
250 gr mantar
1 Büyük kuru soğan
500 gr hindi but
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, Karabiber, Pul biber
Toz Şeker  1 Tsp (1 tatlı Kaşığı)
Kekik

Hindi etini fileto şeklinde aldığımızda işimiz daha da kolay olacaktır. Eti şeritler halinde doğruyoruz.
Genişçe bir tavayı ısıttıktan sonra şeritler halinde kestiğimiz etimizi tavaya alıyoruz. Et suyunu çektiği anda zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Mantarları yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince dilimleyip ete ilave ediyoruz. Mantarla birlikte yemeklik iri doğradığımız soğanı ve biberi de yemeğimize ekliyoruz.
Tüm malzemeler piştikten sonra önceden yıkayıp çekirdeklerini ayırdığımız ve 4 eşit parçaya kestiğimiz yeni dünyaları, tuz, karabiber, pul biber ve şekeri de ilave ediyoruz.  Tavamızın kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Pişen yemeğimizin üzerine bir tutam kekik serpip harmanlıyoruz. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra yemeğimizin servisini yapıyoruz.

*** Biliyorum yeni dünya meyve. :)) Çok bilinmemekle birlikte Türk Mutfağında yeni dünyanın ayrı bir yeri vardır. Özellikle kebaplarda salatalarda çok kullanılırmış. Günümüzde Yeni Dünya kebabını ancak çok özel sofralarda yeme imkanı buluyoruz. Mutfağımızın az bilinen bu güzelliğini evde yapabileceğimiz bir yemekte kullanmak istedim çok da keyifli oldu size önerim yeni dünya çıkınca mutlaka deneyin. Ayyy meyve ve et nasıl olur diye düşünmeyin ön yargılı yaklaşmayın çok yakışıyor. Buralarda bulabilir miyim bilmiyorum ama bulduğum takdirde Gaziantep mutfağına özgü olan Yeni Dünya Kebabını da yapıp sizlerle tanıştırmak niyetindeyim.

Hiç yorum yok: