30 Ocak 2015

Dolma İçi



 
Malzemeler:

1 cup pirinç
¼ cup zeytinyağı
3 Tbsp dolmalık fıstık
3 Tbsp dolmalık üzüm
½  Tsp tarçın
1 Tsp nane
½ Tsp karabiber
½ Tsp kimyon
1 Tbsp  toz şeker
½ Tbsp biber salçası (isteğe bağlı)
Tuz
1 cup kaynar su
½ limonun suyu
2 Tbsp nar ekşisi
½ demet dereotu

NOT:     1 Tbsp 1 Yemek kaşığına
              1 Cup 1 Su bardağına
              1 Tsp 1 Tatlı kaşığına karşılık gelmektedir.

Pirinci soğuk su ile iyice yıkıyoruz. Soğanı küçük küçük doğruyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup kızdırdıktan sonra kuru soğanı ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleşince pirinci ilave ediyoruz. Pirinçler şeffaflaşmaya başladığında sıcak su ile yıkayıp kuruladığımız kuş üzümünü ve dolmalık fıstıkları ilave ediyoruz. Fıstıklar pembeleşince salçayı, baharatları ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Kaynar suyu, nar ekşisi ve limonu kavurduğumuz pirince ekleyip kapağını kapattıktan sonra suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Pişen Dolma içi biraz dinlendikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip iyice harmanlıyoruz.
***Şayet yaprak saracaksanız ve yaprağınız sert ise veya enginar dolduracaksanız daha az su ile dolma içini hazırlayabilir hatta hiç su koymadan kavurduktan sonra kullanabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok: