1
cup pirinç
¼
cup zeytinyağı
3 Tbsp dolmalık fıstık
3 Tbsp dolmalık üzüm
½
Tsp tarçın
1
Tsp nane
½
Tsp karabiber
½
Tsp kimyon
1
Tbsp toz şeker
½
Tbsp biber salçası (isteğe bağlı)
Tuz
1
cup kaynar su
½
limonun suyu
2
Tbsp nar ekşisi
½
demet dereotu
NOT:
1 Tbsp 1 Yemek kaşığına
1 Cup 1 Su bardağına
1 Tsp 1 Tatlı kaşığına karşılık
gelmektedir.
Pirinci
soğuk su ile iyice yıkıyoruz. Soğanı küçük küçük doğruyoruz. Tavaya
zeytinyağını koyup kızdırdıktan sonra kuru soğanı ilave ediyoruz. Soğanlar
pembeleşince pirinci ilave ediyoruz. Pirinçler şeffaflaşmaya başladığında sıcak
su ile yıkayıp kuruladığımız kuş üzümünü ve dolmalık fıstıkları ilave ediyoruz.
Fıstıklar pembeleşince salçayı, baharatları ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Kaynar
suyu, nar ekşisi ve limonu kavurduğumuz pirince ekleyip kapağını kapattıktan sonra suyunu çekinceye kadar
pişiriyoruz.
Pişen
Dolma içi biraz dinlendikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip iyice
harmanlıyoruz.
***Şayet
yaprak saracaksanız ve yaprağınız sert ise veya enginar dolduracaksanız daha az
su ile dolma içini hazırlayabilir hatta hiç su koymadan kavurduktan sonra
kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder