28 Ocak 2015

Midyeli Spagetti


 
 
Malzemeler:
½ Paket ince spagetti
500 gr temizlenmiş beyaz midye
3 iri diş sarımsak
¼ demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz, karabiber
Midyeleri iyice yıkayıp sakal ve taşlarını temizliyoruz. Üzerlerini fırçalıyoruz ki kum, yosun benzeri şeyler kalmasın.
Derin bir tencereye bol su koyup tuz atıyoruz. Su kaynamaya başlayınca spagettileri tüm olarak suya salıyoruz.
Eş zamanlı olarak büyükçe bir tavaya zeytinyağımızı koyup kızdırdıktan sonra minik minik doğradığımız sarımsaklarımızı atıyoruz. Sarımsakların kokusu çıkınca midyeleri atıyoruz. Midyeleri tavayı sallayarak sarımsaklarla harmanladıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozlarımızın yarısını serpip ½ limon suyunu ekliyoruz. Haşlanmakta olan spagettinin suyundan 2 kepçe alıp midyelerin üzerine gezdiriyoruz. Spagetti pişince suyunu süzüyoruz.  Arada bir tavayı sallayarak midyelerin içerisine pişme suyundan karışmasını sağlıyoruz. Midyelerin tamamı kabuklarını açtıktan 1-2 dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz. Midyelerin çok pişmemesine dikkat ediyoruz aksi takdirde sertleşecektir.
Son aşama olarak süzdüğümüz spagettiyi midyelerin olduğu tavaya alıp tavayı sallayarak midyelerle spagettinin birbirine karışmasını sağlıyoruz. Tabağa alıp kalan maydanozlarla süsleyerek servisini yapıyoruz.
***İlla küçük beyaz midye olmak zorunda değil hangi tür midye bulabilirseniz olur. Şayet iç midye kullanacaksak pişirme süresini ve su miktarını yarıya indiriyoruz. Kabuklarıyla görsel bir şölene dönüştüğünden çok daha hoş göründüğünden kabuklarıyla servis yapmayı daha doğru buluyorum. Biliyorum ki maalesef bizde kabuklu midyeyi bulmak çok da kolay değil. İç midyeyi bulmak hem çok daha kolay hem de temizlenmiş olduğundan şöyle bir yıkamanız yeterli olacaktır.
 
 

 

 

 

Hiç yorum yok: