6 Şubat 2014

Soğanlı Levrek


Malzemeler:
4 adet orta boy levrek (Adet ağırılğı 200-250 gr)
2 büyük boy kuru soğan
4 iri diş sarımsak
Zeytinyağ
2-3 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber


Tel tel doğradığımız soğanlarla, ince kıydığımız sarımsaklarımızı 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ekleyip iyice harmanlıyoruz.

Levrekleri balıkçıda temizletiyoruz. Üzerinde hiç pul kalmamış olmasına dikkat etmeliyiz. İyice yıkıyoruz.

Soğanları fırına dayanıklı pişirme kabının tabanına döşüyoruz. Üzerine balıkları yerleştiriyoruz. Balıkların üzerine tuz, karabiber serpip zeytinyağ gezdiriyoruz. Defne yapraklarını koyduktan sonra üzerini önce yağlı kağıt serip ardından alimilyum folyo ile kabımızı kapatıyoruz.

Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdiğimiz balıklarımızı alimilyum folyoyu çıkarttıktan sonra fırın ısısını 200 dereceye çıkartıp 10 dakika kadar daha pişiriyoruz ki hamurlaşmasın hafif kızarsınlar.

Beraberinde roka ve limon ile servisini yapıyoruz.

Hiç yorum yok: