6 Şubat 2014

Şantili Kurabiye

Malzemeler:
2 paket krem şanti
1 cup sıvıyağ
Alabildiğince un

Tüm malzemeleri karıştırıp, dağılmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlayarak yağlı kağıt veya silikon serili tepsiye diziyoruz.

Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra servise hazır hale geliyor.

***Pembe olanları elde etmek için çilekli krem şanti kullandım içine de 3-4 damla kadar sıvı kırmızı gıda boyası ekledim.:)) Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Pudra şekeri serpilmiş haliyle bana çok tatlı geldiğinden pudra şekeri serpmeden ikram ediyorum. Son derece basit çat kapı gelen misafirinize kahvenin yanında hemen yapabileceğiniz bir kurabiye.


Hiç yorum yok: