Malzemeler:
500 gr fileto balık
2 orta boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, zeytinyağ
Soğanlar halka halka doğranır. Zeytinyağ ile yağladığımız fırına dayanıklı kabımızın tabanına ince kıydığımız sarımsaklarımızla birlikte döşenir. Üzerine tuz, karabiber ekip harmanladığımız fileto balıklarımız yerleştirilir. Balıkların üzerine kabukları soyulup yarım ay şeklinde ince dilimlediğimiz domatesler döşenir. Domateslerden sonra halka halka doğrayıp çekirdeklerini çıkarttığımız limonları diziyoruz, deniz tuzu ve karabiber öğüttüğümüz balığımızın üzerine zeytinyağ gezdirdikten sonra en son ince kıyılmış maydanozları serpiyoruz.
Fırın kabımızın büyüklüğünde kestiğimiz yağlı kağıdı tepsimizin üzerine örttükten sonra kabımızı alimülyum folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerindeki folyoyu kaldırıp 5 dakika daha pişirerek balığın kızarmasını sağlıyoruz.
***Fileto balık olarak beyaz etli tüm balıkları kullanabilirsiniz. Balıkları pişirmeden önce porsiyonlara ayırır iseniz servisi kolay olacaktır. Levrek, dil, hamsi, lüfer aklıma ilk gelenler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder