6 Şubat 2014
Patates Püresi
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 cup süt
100 gr tereyağ
Tuz, karabiber
Patatesler yıkandıktan sonra bol suda iyice haşlanır. Haşlanan patatesler henüz sıcak iken kabukları soyulup, içerisine tereyağ eklenerek blender marifeti ile püre haline getirilir. Isıttığımız sütümüzü püreye azar azar ekliyoruz. Blender ile iyice karıştırarak pürüzsüz bir doku elde ediyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyerek servisini yapıyoruz.
*** Süt sıcak olmalı ki sıcak püreye eklediğimizde kesilmesin.:) Silikon kaşık yardımı ile soğuyuncaya kadar karıştırıyoruz ki kaymaklanmasın. Servisini yapmadan hemen önce ılıtıyoruz ki genel olarak etle birlikte servisini yaptığımızdan etimizi soğutmasın aksine etin tabanında sıcak bir tabak görevi görsün. :)) Soyularak haşlanan patatesle yapılan püreyi pek tercih etmiyorum. Ne yaparsanız yapın sulu bir kıvamı oluyor. Şayet püreniz beklediğiniz kıvamda değil ise patatesleriniz büyük veya küçük olabilir. Patatesin büyüklüğüne göre süt miktarınızı arttırmanız veya azaltmanız gerekebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder