31 Ocak 2014
Ispanaklı Kiş
Malzemeler:
Hamuru İçin:
100 gr un
60 gr tereyağ
1 yumurta
İç Harcı:
1 bağ ıspanak yaklaşık 500 gr.
1 su bardağı beyaz peynir (1 cup)
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi (1/2 cup)
1/4 cup parmesan rende (isteğe bağlı)
4 dal taze soğan
3 yumurta
1/3 su bardağı çiğ krema (1/3 cup)
1/4 su bardağı süt (1/4 cup)
Karabiber ve muskat rendesi
Tereyağı küçük küpler halinde doğruyoruz. Tereyağ soğuk olmalı unu, 1 yumurtayı ve çok az tuzu ekleyerek parmak uçları ile yoğurarak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru elde ettiğimizde yoğurmayı bırakıyoruz çok fazla yoğurduğumuz takdirde hamur istenilen kıvamı bulmayacaktır.:) Hamurumuzu strech filme sarıp buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz.
Dolaptan çıkarttığımız hamuru un serptiğimiz tezgahta kiş tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz. Hamuru tepsiye şekildeki gibi yerleştiriyoruz. Tepsinin kenarlarından dışa taşan hamuru keskin bir bıçakla keserek alıyoruz. Bu şekilde hamuru buzdolabında 25 dakika dinlendiriyoruz.
Ispanakları 1 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlanan ıspanaklarımızı doğrayıp genişçe bir kaba alıyoruz. Üzerine yumurtaları, peynirleri, sütü, kremayı, muskat ve karabiberi, ince kıydığımız taze soğanı alıp iyice harmanlıyoruz. Harmanlanan karışımı buzdolabında dinlendirdiğimiz hamurun üzerine döküp, önceden 200 derecede altı üstü ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz. Ara sıcak olarak veya çay saati için ideal bir ikramlık.
*** Kiş Fransızlar tarafından çok yaygın kullanılan bir hamur işi. İç malzeme olarak aklınıza gelebilecek her türlü malzeme kullanılıyor. Somon, sebze sote ilk aklıma gelenler.
Orjinal reçetede kullanılan ricotta peynirinin yerine bizde daha kolay bulabileceğimiz beyaz peyniri, chedar peynirinin yerine de yine mutfaklarımızda çok daha yaygın kullandığımız kaşar peynirini kullandım. :)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder