Malzemeler:
Karides 500 gr
1/4 cup sirke
Tuz
Genişçe bir tencerenin yarısına kadar su konulur. Su kaynamaya başladığında içerisine öncelikle sirke ve tuz eklenir. Kaynayan sirkeli, tuzlu suya iyice yıkadığımız karideslerimizi ekleyip 15-20 dakika kadar kaynatırız. Krem rengi olan karideslerimiz renk değiştirip somon rengi olacaktır.
Pişen karideslerimizi süzgeçte süzdükten sonra soğuduklarında temizleme işlemine başlayabiliriz.
1- Karideslerin kafasını karidesi zedelemeden kopartıyoruz.
2-Dışındaki şeffaf kabuk ve bacaklar şekildeki gibi çıkartılır.
3-Karidesimiz kullanıma hazır hale geldi.:))
Neden Karides Yemeliyiz:
Karides Omega 3 açısından son derece zengin bir besin maddesidir. Bu da beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde gelişmesini sağlar. Protein, potasyum, kalsiyum, fosfor, demir gibi bir çok minerali bünyesinde barındırır. Örneğin karidesin 100 gramında 24 gr protein bulunmaktadır. Kalorisi son derece düşüktür. Bununla beraber yüksek kolesterol içerdiğinden çok fazla miktarda tüketilmemesi uygun olur.
Haşlayıp temizledikten sonra limon sıkıp yeşilliklerle servisini yapabileceğiniz gibi farklı bir çok şekilde de tüketebiliriz. Örneğin karides güveç, kanape yapabilir salatalarımızı lezzetlendirebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder