6 Şubat 2014

Dolgulu Pancake (Ebelskiver)


Malzeme:
30 gr Tereyağ
2 yumurta
1 cup süt (1 su bardağı)
1 cup +2 tbsp self-rising un (kekun) (1 bardak+2 yemek kaşığı)
1/2 tüp limon esansı veya 1 limon kabuğu rendesi
5 tbsp toz şeker (yemek kaşığı)

Malzemelerin oda sıcaklığında olmalarına dikkat edersek sonuç çok daha iyi olacaktır. Dolgulu Pancake tavasında tereyağı eritip çırpma kabına boşalttıktan sonra tavamızı havlu peçete marifeti ile temizliyoruz. Kesinlikle yıkamıyoruz. Bu şekilde hazırlanan tavamız Pan-Cake lerimizin yapışmadan pişmelerini sağlayacak ve her defasında tavayı yağlama zahmetinden bizi kurtaracaktır.


Çırpma kabına tüm malzemeleri koyup iyice çırpıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlıyoruz ki un içerisindeki kabartma tozu reaksiyona geçsin. Orta hararetteki ocakta ısıttığımız tavamıza gözlerin derinliğinin yarısı kadar hamur döküyoruz. Hamur kabarınca tam ortasına resimde de görüldüğü şekilde dolgu malzememizi koyuyoruz. Damak zevkimize uygun olarak  damla çikolata, değişik marmelat ve reçeller olabilir. Ben dolgu olarak yaban mersini reçeli kullandım.


Altı pembeleşen üstünde süngerimsi bir doku oluşan Pan-Cakeleri bir çöp şiş yardımıyla  ters düz edip diğer tarafıda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.



***Biliyorum sordunuz biz bu tavayı nereden bulacağız. Türkiyede bulamadığım için canım arkadaşım Hikmet Amerikadan gönderdi. Uzunca bir zamandır yapıyordum ama resimleyip yazmak bu güne kısmetmiş.

Pratik çözüm üretme konusunda üzerine olmayan sevgili ablam ise göz yumurta yapmakta kullanılan tavada yaptı hiç de fena olmadı.:)))) Tabi bu tavanın gözleri daha derin olduğundan daha dolgun toplar elde ediyorsunuz.



1 yorum:

merve günaydın dedi ki...

Merhabalar , bu tavadan arıyorum ancak hala bulamıyorum Türkiye'de. Bildiğiniz bir yer var mıdır bu tavadan satan ?