31 Ocak 2014

Tavuk Şiş


Malzemeler:

500 gr kemiksiz tavuk eti
1/2 tsp toz kırmızı biber
1/2 tsp toz tarçın
1/2 tsp sarımsak tozu
1/2 demet maydanoz
4 tbsp sıvı yağ

Küçük çöp şiş 25-30 adet
Tsp yani Tea Spoon tatlı kaşığına, Tbsp yani Table Spoon Yemek kaşığına karşılık gelmektedir.:))

 
Tavuk etleri küçük parçalar şeklinde doğranır. 1 cm kadar olması bence en ideali şayet mangalda pişirmeyeceksek aksi durumda içleri çiğ kalabilir.

Doğradığımız tavukları bir saklama kabına alıp içerisine sıvı yağ, toz kırmızı biber, sarımsak tozu ve tarçını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ağzını sıkıca kapatıp buz dolabında dinlendiriyoruz. Baharatların içine sinmesi için ben bu işlemi bir gece önceden yapıyorum çok daha lezzetli oluyor.

Pişirmeden hemen önce çok ince kıydığımız maydanozları ve tuzu tavuğa ekleyip harmanladıktan sonra şişlere diziyoruz.

Pişirmek için dumansız ızgara kullanıyorum.


 Yanmaz tavada da bu işlemi pekala yapabilirsiniz. Şişleri ızgaraya koyup her tarafını eşit miktarda pişirdikten sonra arzu ettiğimiz şekilde servisini yapıyoruz.


*** Sizleri duyar gibi oluyorum. Neee tarçın mı? Denemeneden tepki vermeyin inanın çok farklı bir aroma katıyor. Zaman zaman tavuk şiş yaparken 1-2 yemek kaşığı kadar teriyaki de eklediğim oluyor. Bu şekilde de çok lezzetli olduğunu söylemedene geçemeyeceğim.


Hiç yorum yok: