31 Ocak 2014
Güllaç Sarma
Malzemeler:
1 paket üçgen kesimli güllaç (12 adet)
1 cup toz şeker
750 ml süt ( 3 cup)
100 gr iri dövülmüş ceviz
2 tbsp gül suyu
Süslemek için antep fıstığı, nar, şekerleme vb.
(1 cup 1 su bardağına, 1 tbsp 1 yemek kaşığına karşılık gelmektedir.)
Şayet üçgen kesimli güllaç bulamazsanız 3 yaprak normal güllaç yeterli olacaktır. Her bir yaprağı sigarı böreği yapacak gibi 4 eşit parça olacak şekilde kırıyoruz.
Süt ve şekeri karıştırıp iyice ısıtıyoruz. Şekerin tamamen eridiğinden emin olmalıyız. Çok sıcak süt ile yapar isek güllaçlarımız hamur hale gelebilir. Kullandığımız süt pastörize süt değil ise öncelikle iyice kaynatıp ardından şekeri ekleyip ılık hale gelmesini bekliyoruz.:)
Güllaçları ıslatmadan hemen önce sütün içerisine gül suyunu koyup karıştırıyoruz.
Çukur bir tepsinin içinde yaprakları teker teker sıcak süt ile ıslatıyoruz. Islattığımız güllaçların içerisine ceviz içi koyarak sigara böreği sarar gibi sarıp çukur bir servis tepsisine koyuyoruz. Güllaçların tamamın sarıp bitirdikten sonra kalan sütü sarmaların üzerine eşit şekilde pay ediyoruz. Oda sıcaklığına gelen güllacımızı üzerine strech film kapatarak servis saatine kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Servisten hemen önce üzerlerini arzu ettiğimiz gibi süsleyip servisini yapıyoruz.
***Biliyorum güllaç özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Bizim evde güllaç yemek için ramazan beklenmez. Hafif keyifli.:))) Kullanacağımız gül suyunun yemeklerde kullanılabilir türden olmasına dikkat ediyoruz. Kolonya formunda olanları kullanmıyoruz.:)))
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder