31 Ocak 2014

Gazozlu Kek




Malzemeler:3 yumurta
1 cup yoğurt (1 su bardağı)
1/4 cup sıvıyağ
1/4 cup eritilmiş tereyağ
1/2 cup sade gazoz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 tbsp toz Antep fıstığı (4 yemek kaşığı)
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Alabildiğince un (yaklaşık 1,5-2 cup)

Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Çırpma işlemini varsa elektrikli mikser marifeti ile yapmanızı öneririm.  Kabartma tozu dışında kalan tüm malzemeleri teker teker karışıma ekleyip, homojen bir hamur elde ettikten sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp daha önceden 175 derecede iyice ısıttığımız (yaklaşık 10 dakika) fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Her zamanki gibi pişip pişmediğini anlamak için kekimizin içine en yüksek noktasından bir kürdan veya çöp şiş sokuyoruz, kürdanımız temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir.

Hiç yorum yok: