31 Ocak 2014
Bakla Fava
Malzemeler:
250 gr kuru iç bakla
3 limon
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı toz şeker (3 tbsp)
1/4 su bardağı zeytinyağ (1/4 cup)
1 demet dere otu
Tuz
Baklaları iyice yıkayıp 1,5 limon suyu ve 1,5 yemek kaşığı toz şeker ilave edip üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyerek iyice haşlıyoruz. Haşlamak için düdüklü tencere kullanıyorum şayet düdüklü tencere kullanmayacaksanız sıcak su ile akşamdan ıslatmanızı ve ardından şeker ve limon ilavesi ile haşlamanızı öneriyorum.
Baklalar iyice yumuşadığında suyu ile birlikte blender marifeti ile eziyoruz. Suyunu tamamen çekmemiş olması gerekiyor aksi takdirde istenilen sonucu elde etmeniz mümkün olmayacaktır.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda pembeleştiriyoruz. Pembeleşen soğanların üzerine püre haline getirdiğimiz baklayı, 1,5 limon suyunu, 1,5 yemek kaşığı toz şekeri ve bir miktar tuzu ilave edip suyunu tamamen çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirmeden hemen önce ince kıydığımız dere otunu ilave edip karıştırıyoruz.
Servisinin daha kolay olması için silikon küçük kek kalıplarına döküyorum. Tek kişilik servisler elde ediyorum. Şayet böyle bir kalıbınız yok ise herhangi bir kalıbın içerisine strech film ile kaplayıp ardından hazırladığınız Fava'yı hava kalmayacak şekilde kalıba koyunuz. Üzerini her durumda strech film ile kaplayıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz.
Servis zamanı limon dilimi ve dere otu ile süsleyerek servisini yapıyoruz. Genel olarak tercihim enginar ile birlikte servisini yapmaktır. Çok daha keyifli bir hal alıyor.:)
***Şayet baklalarınız kabuklu ise blender dan geçirmeden önce kabuklarını soyunuz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder