Malzemeler:
500 gr tavuk eti
1 cup tuzsuz yer fıstığı (1su bardağı)
2 adet kırmızı biber
1 orta boy havuç
2 adet pırasa
1/4 cup teriyaki (1/4 su bardağı)
3 tbsp soya sosu (3 yemek kaşığı)
1/4 tsp sarımsak tozu (1 çay kaşığı)
Kızartmak için:
Un
Sıvı yağ
Tavuk etini yıkayıp havlu peçete marifeti ile kuruladıktan sonra iri kuş başı şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız tavuk etini bir kaba koyduğumuz una iyice buladıktan sonra tel süzgeçde hafif sallayarak fazla ununun dökülmesini sağlıyoruz. Aksi takdirde un hamur olacak ve/veya yağınız hemen yanacaktır. Altın rengini alan tavuklarımızı havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını bırakmasını sağlıyoruz.
Sebzeleri 10 cm uzunluğunda jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğruyoruz. Genişçe bir tavada çok az bir sıvı yağ ekledikten sonra sırasıyla havuçları, kırmızı biberi ve en son da pırasaları soteliyoruz. Pırasaların yeşil yaprak kısımlarını kullanmıyoruz.
Ayrı bir kapta önceden kabuklarını soyduğumuz tuzsuz yer fıstığını çok az bir sıvı yağ ile kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
Tüm malzemelerimiz hazırlandıktan sonra, kısık ateşte sebzelerimizi sotelediğimiz tavaya önce tavukları ardından teriyaki ve soya sosunu ekleyip harmanlıyoruz. Sotelenen sebzelerimizi ve sarımsak tozunu ekleyip tekrar harmanlıyoruz. En son kavurduğumuz fıstıkları karışıma ilave ediyoruz. Soğuk veya sıcak arzuya göre servis edilebilir. Bilindiği üzere soya sosu tuzlu olduğundan yemeğimize tuz eklemiyoruz.:)))
*** Bu yemek için Japon mutfağından veya Tai mutfağından diyemeyeceğim. Özel bir sofrada büyük bir keyifle yedikten sonra eve gelip aynı tadı yakalama arzumla ortaya çıkmış bir tarif.:)))
2 yorum:
merhaba blogunuzu yeni keşfettim herşey cok guzel ellerınıze saglık bana da beklerım http://emekkafee.blogspot.com/
Çok teşekkürler. Selam ve sevgilerimle.:) İlk fırsatta iadeyi ziyarette bulunacağım.:)
Yorum Gönder