3 Ekim 2013
Kakao Kaplı Kurabiye
Malzemeler:
Hamuru:
1 Yumurta
150 gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup)
1 paket vanilya
3 su bardağı un (3 cup)
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
Dış Harcı:
1 su bardağı pudra şekeri (1 cup)
1 tatlı kaşığı tarçın (1 tsp)
1 çay kaşığı zencefil (1/4 tsp)
1 yemek kaşığı kakao (1 tbsp)
1 paket vanilya
Oda sıcaklığında önceden hazırladığımız un dışındaki kurabiye hamuru malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Karışıma yavaş yavaş unu yediriyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde un eklemeyi bırakıyoruz. 3 cup un büyük boy yumurta ve cup ölçeği kullanacağınız var sayılarak verilmiştir. Yumurtanın büyüklüğü bardağınızın boyutu elbetteki içerisine koyacağınız un miktarını değiştirecektir. Bu nedenle şayet cup ölçeği kullanmıyorsanız unu azar azar ilave etmenizi ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakınız. Oluşturduğumuz hamurdan küçük toplar yapıp tepsiye diziyoruz. Daha önceden 175 derecede ısıttığımız fırınımızda üzerleri çatlayıncaya kadar pişiriyoruz.
Buzdolabı poşetine dış harç malzemelerinin tamamını koyup iyice karışmalarını sağlıyoruz. Ilıyan kurabiyelerimizi teker teker bu toz karışıma atıp her tarafının toz karışımla kaplanmasını sağlıyoruz. Kurabiyeleri bir kaşık marifeti ile aldığınızda kurabiyenin dışındaki kaplamaya zarar vermezsiniz.:) Servis kabına birbirine dokunmayacak şekilde diziyoruz. Soğuyunca servisini yapıyoruz.
***Çayınız demleninceye kadar hazır olacaktır. Son derece kolay ve keyifle yenilen bir kurabiye. Kurabiyeci olmadığım halde ben bile büyük bir keyifle yiyorum. Tarif mutfak konusunda eline su dökemeyeceğim ablama ait. Benim tercihim yanında kahve ile ikram edilmesi böylece lezzetini ikiye katladığını düşünmekteyim. Tadım komitesi üyelerinden tam puan aldığını da belirtmeden edemeyeceğim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder