25 Temmuz 2013
Pan Cake
Malzeme:
30 gr Tereyağ
2 yumurta
1 cup süt (1 su bardağı)
1 cup +2 tbsp self-rising un (kekun) (1 bardak+2 yemek kaşığı)
1/2 tüp limon esansı veya 1 limon kabuğu rendesi
5 tbsp toz şeker (yemek kaşığı)
Malzemelerin oda sıcaklığında olmalarına dikkat edersek sonuç çok daha iyi olacaktır. Krep tavasında tereyağı eritip çırpma kabına boşalttıktan sonra tavamızı havlu peçete marifeti ile temizliyoruz. Kesinlikle yıkamıyoruz. Bu şekilde hazırlanan tavamız Pan-Cake lerimizin yapışmadan pişmelerini sağlayacak ve her defasında tavayı yağlama zahmetinden bizi kurtaracaktır.
Çırpma kabına tüm malzemeleri koyup iyice çırpıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlıyoruz ki un içerisindeki kabartma tozu reaksiyona geçsin. Orta hararetteki ocakta ısıttığımız tavamıza 1/4 cup (1/4 su bardağı) hamur döküyoruz. Şayet bu ölçüde bir kepçemiz var ise işimiz çok daha kolay olacaktır. Kepçeyle hamuru döktükten sonra tam ortasına kepçenin tersi ile yumşak hareketlerle daire çizerek Pan-Cake lerimizin düzgün yuvarlak olmalarını sağlayabiliriz. Altı pembeleşen üstünde süngerimsi bir doku oluşunca Pan-Cake lerimizi geniş ağızlı bir spatula ile ters düz edip diğer tarafıda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Tamamen damak zevkinize kalmış ister peynir ile ister kaymak/bal ile nasıl arzu ediyorsanız o şekilde servisini yapabilirsiniz. Orjinal sunumu köpürtülmüş tereyağ ve Maple Syrup (Akçaağaç Şurubu) eşliğinde yapılmaktadır. Arzu ederseniz hamurun içerisine kuru veya yaş meyveler ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Yaban mersinli olanı tercihimdir. Pişerken patlayıp Pan-Cake lerinize inanılmaz bir lezzet katıyor.
***Oğlum Atahan Pan-Cake leri yaparken yardım etmekle kalmayıp resimdeki pan-cake leride kendi elleriyle süsledi. En büyük yardımcıma teşekkür etmenin doğru olacağını düşünüyorum.:))))
Etiketler:
Dünyadan Lezzetler,
Hamur İşi,
Kahvaltılık,
Tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder