Malzeme:
200 gr kadar kurutulmuş acı kırmızı biber
1 küçük diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ (3 tbsp.)
3 yemek kaşığı sirke (2 tbsp)
1 çay kaşığı soğan tozu (1/4 tsp)
1 tatlı kaşığı tuz (1 tsp)
400 ml sıcak su
Biberlerin sap kısımlarını kopartıp, yıkadıktan sonra derince bir kaba koyuyoruz. Üzerini örtecek kadar kaynar su döküyoruz. Biberlerin üzerine bir tabak kapatıp yumuşamasını sağlıyoruz. 1 saat kadar sonra suyu süzüp biberleri blender kabına koyuyoruz (çekirdekleri ile birlikte). Su dışındaki tüm malzemeleri koyup blender la iyice öğütüyoruz. Suyu yavaş yavaş ekliyoruz. İstediğiniz kıvamı kendiniz ayarlayabilirsiniz. 400 ml su tabasco sosu yoğunluğunda bir sos hazırlamak için gerekli. Arzu ederseniz daha az su ile daha yoğun kıvamlı bir sos elde edebilirsiniz. Blender ile tamamen öğüttüğünüz sosu kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Yemeklerinizi tadlandırabilir veya;
bizim evde olduğu gibi yemeği tadlandırması beklenemeyip ekmeğe sürülür, üzerine öğütülmüş ceviz dökülerek afiyetle yenir.
3 yorum:
Ne zamndır güzel bir acı sos tarifi arıyordum. Nihayet kafama göre bir sos bulabildim. Kızım acı sossuz masaya oturmuyor. Bunu evde hazırlayamaz mıyız diye düşünüp duruyordum. Resimdeki kıvam ve görüntü beni tatmin etti. En kısa zamanda deneyip kızımın kullandığı marka acı sosun şişesine doldurmayı düşünüyorum. Bakalım fark görecek mi? Mutlaka yazarım. ;)
Benim bu acı sos ile ilgili bir sorum olacak. Sos ekmeğin üzerinde de süper görünüyor ama acaba bu sosu hangi yemeklerde kullanmamızı tavsiye edersiniz?
Mesela sitede paylaştığım, "Beyti Kebap" tarifinde sosa acı tad verebilmek için kullandım. Et yemeklerinin yanında, biraz daha koyu kıvamlı hazırlanarak köftenin yanında kullanılabildiği gibi, acı tad vermek istediğimiz tüm salçalı yemeklerde kullanabiliriz. Ayrıca "Acılı Kanat Izgara" yaparken tavuk kanatlarını bu sosla marine edebilirsiniz. Makarnanızı tadlandırmak gibi bir çok yemeğe acı tad vermek için bu sosu kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder