8 Şubat 2012

Madlen Kurabiyeler




Malzeme:

3 Yumurta
150 gr şeker (1 cup)
1,5 su bardağı un (1,5 cup)
150 gr su bardağı eritilmiş tereyağ (3/4 cup)
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu (1/2 tsp)
1 çimtik tuz
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu


Tereyağ kısık ateşte iyice eritilir. Süt tortusu tamamen dibe çökmeli erimiş peynir kokusu gelmeli. Tereyağ hafif yanmalı. Tel süzgece havlu peçete serildikten sonra tereyağın tortusu süzülür.

Un, kabartma tozu, vanilya elenir. Hazır bekletilir.


Çırpma kabına koyduğumuz yumurta, şeker ve tuz iyice çırpılır. Mikserin orta hızında tamamen köpük köpük oluncaya kadar. Yaklaşık 5 dakika. İçerisine limon kabuğu rendesi eklendikten sonra çırpma işlemi sonlandırılır.


Silikon bir spatula veya tahta bir kaşık yardımı ile un karışımı yavaşça karıştırarak hamur elde edilir. Bu karışıma hala ılık olan tereyağ eklenerek karıştırılır. Tereyağ hamura tamamen yedirildikten sonra madlen kalıplarının 3/4 ü hamurla doldurulup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.


Fırından çıkan kurabiyeler hiç bekletilmeden havlu peçetenin üzerine alınır. Madlen tepsisi ters çevrilip bir ucu tezgaha vurularak kurabiyelerin kalıptan çıkması sağlanır. Tepside soğudukları takdirde nemlenecek hem lezzet kaybına yol açacak hem de hamurlaşacaktır. Kurabiyeler soğuduktan sonra kapaklı bir saklama kabına alınır.

Madlen kalıpları:

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Zühal Hanım acil waffle tarifine ihtiyacım var. Bana yardımcı olur musunuz? Resimli olmasına gerek yok. Güzel tutacak bir hamur tarifi verseniz yeter. Yarın sabah kızıma sürpriz yapmak istiyorum. Lütfennnn ;)))

Adsız dedi ki...

Bu arda madlen kurabiyeler çok güzel görünüyor. Bu kadar pratik yapılabileceklerini bilmiyordum. Kusura bakmayın waffle telaşımdan yorumu yarım gönderdim. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Şimdiden teşekkür ediyorum. Fikriye