16 Ocak 2012

Pancar Turşusu



Malzemeler:

1 Kg Pancar
3 diş Sarımsak
Sirke
Tuz
Su

Pancarlar çok iyi yıkanır. Mümkünse geceden su dolu bir kaba koyup çamurlarından iyice arınması sağlanır. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su eklenerek çatal batıncaya kadar pişirilir. Kabukları soyulan pancarlar ceviz büyüklüğünde doğranır. 1 ölçü su 1 ölçü sirke karıştırılır. Damak zevkinize göre tuz eklenir. Pancarlar kavanozlara doldurulur. Pancarların üzerini kapatıncaya kadar sirkeli karışımdan konulur. Kavanozun içine soyulmuş tüm sarımsakları da koymayı unutmamak lazım. Buzdolabına konulan turşularımız yaklaşık 48 saat sonra servise hazır hale gelir.

Pancarları çiğden kabuklarını soyup rendeleyerek salataya koyduğumuzda hem hoş bir görüntü hem de farklı bir lezzet elde ederiz. Yararları da cabası.

Pancar:

A, B, C vitaminlerini, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir. Kırmızı pancar, iştah açar,hazmı kolaylaştırır. Şeker hastalığı ve vereme karşı koruyucudur. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sinirleri yatıştırdığı, yüksek tansiyonu düşürdüğü bilinmektedir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Daha okurken canım çekti!

Adsız dedi ki...

servis yaparken kullandığınız tabaklara bayılıyorum çok zevklisiniz...
birsosh

Arz dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum :))