19 Ocak 2012

Gözleme


Malzeme:

1 paket instant maya
8 su bardağı un (8 cup veya 1 kg.)
4 su bardağı ılık su
5 çay kaşığı tuz

İç Harcı:

Peynir-Maydanoz, Ispanak vb. arzu edilen bir harç konur.

Yoğurma kabına unu eleyip, tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıp. Yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz. Unlanmış tezgaha aldığımız hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz. Bezelerin hepsini unlanmış bir tepsiye koyup üzerini hafif nemli temiz bir bezle kapatıyoruz. 

Her bir bezeyi unlanmış tezgahta merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.  İçerisine harç koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yanmaz tavada her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirilen gözlemelerimizin üzerine sıcakken tereyağ sürüp, sıcak olarak servis yapıyoruz.  

Sevgili Nuray sayesinde evimizde nefis gözlemeler, su börekleri eksik olmuyor. Hele bir katmerli gözlemesi var ki tam diyet bozduran cinsten.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

işte bunun tadına baktım, hatta tadına bakmaktan da öte tadını doya doya çıkarttım diyebilirim! çok lezzetliler çook!