10 Ocak 2012
Kuzu Haşlama
Malzemeler:
4 Parça kemikli kuzu eti (Gerdan, incik vb.)
2 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet orta boy havuç
2 Adet orta boy patates
1 Yemek kaşığı un
Tuz
Kalın tabanlı tencereye koyduğumuz kuzu etlerini kısık ateşte kendi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. İri doğradığımız soğanları ve unu ekleyip soğanlar yumşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Etlerin üzerini 4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz (sıcak su koyduğumuzda un topaklanır ve hoş olmayan bir görüntü oluşur). Etler pişince halka halka doğranmış havuçları, iri küp küp doğranmış patatesleri ve tuzu ilave ediyoruz (Tuzu önceden atarsak etin sertleşmesine ve zor pişmesine neden olacaktır).Havuç ve patatesler piştiğinde yemeğimiz servise hazırdır. Servis yaparken limonu unutmamanızı öneriyorum. Karabiber ve limon çok yakışıyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Arzu hanım bu tarifte düdüklü tencere de kullanabilir miyiz? Düdüklü tencereyle etin bu muazzam görüntüsünü muhafaza edebilir miyiz? Blogunuzu sürekli takip ediyor olmama rağmen ilk defa yorum yazabiliyorum. Bilgisayarımdan kaynaklanan bir sorun sanırım. Kolay gelsin. Tekmile
Elbette ama sebzelerini düdüklü tencereye etle aynı anda koymayın derim. Eti çok az suyla pişirdikten sonra tencereye almanızı ve sebzelerini daha sonra eklemenizi öneririm. Teşekkürler, afiyet olsun.
Zühal Hanım tariflerinizin hepsini denemeye çalışıyorum. Üzümlü kurabiyeniz çok özel bir tarifti. Kuzu haşlama sıradan bir tarif gibi görünse bile ufak bir püf noktasıyla tarif kendini aşıyor. Kıvamı lezzeti mükemmel oldu. Ben ki kuzu etini çok fazla tüketmiyorum. Misafirlerime sundum. Çok olumlu eleştiriler aldım sayenizde. Çok teşekkür ediyorum.
Sonuçtan memnun kalmanıza sevindim. Blogda başarısız veya lezzetsiz olan hiçbir tarifi paylaşmayı düşünmüyorum. Sırf emek verdim, masraf yaptım, bloga bir şey eklemiş olayım kaygıları gütmeden tariflerimi sizlerle paylaşıyorum.
Yorum Gönder