10 Ocak 2012

Üzümlü Kurabiyeler (Welsh Cake)


Malzemeler:

1,5 su bardağı un (225 gr)
100 gr tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker (75 gr)
1/2 su bardağı kuru üzüm (50 gr)
1/2 çay kaşığı muskat rendesi, tarçın karışımı (1/4 tsp)
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Çok az süt
1 Yemek kaşığı pudra şekeri süslemek için (1 Tbs)


Kuru üzümler kaynar su ile ıslatılıp havlu peçete yardımı ile kurulanır. Şeker ve yumurta çırpılır. Bir kapta kuru malzemeler (muskat, tarçın, un, kabartma tozu) karıştırılıp üzerine şeker yumurta karışımı ile limon kabuğu rendesi ilave edilerek hamur yoğurulmaya başlanır. Oda sıcaklığındaki tereyağ da konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurunuzun kıvamını bulabilmesi için ihtiyacınız olursa 1-2 yemek kaşığı kadar soğuk süt kullanabilirsiniz. En son hamura kuru üzümler eklenir. Strech film e sardığımız hamur oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur hafif un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açılır. Kesme kalıbınız varsa onunla yoksa çay bardağının ağzı ile daireler kesin. Kısık ateşte ısıtılmış döküm tavada yoksa yanmaz tavanızda her iki tarafını kızarıncaya kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.

*** Ağzı kapalı cam bir kapta 1 ay süreyle tazeliğini koruyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Zühal Hn. Üzümlü kurabiyeler galiba Türk tarifi değil. Orjini neresi acaba?
Ahu

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli ve ilginç bir tarife benziyor! Ellerinize sağlık!

Arz dedi ki...

Değerli Ahu Hanım, Haklısınız adından da anlaşılacağı üzere Welsh yani Galler bölgesine özgü bir kurabiye, sırf Galler de değil birleşik kırallık ülkelerinin bir çoğunda cafe lerde pastanelerde hatta marketlerde bulabilmeniz mümkün. Çayın kahvenin yanında çok keyifle yiyebileceğiniz bir kurabiye. Çok teşekkürler Afiyetler olsun diyorum :))

Arz dedi ki...

Değişik ve yapılması çok kolay bir bisküvi, yapmak için çok maharetli fırınlara çok sıra dışı mutfak alet ve malzemelerine ihtiyacınız yok. Muskat olmasa da olur ama çok farklı bir tad veriyor. Geleneksel tarifte limon kabuğu rendesi yok ama ben çok yakıştığını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Sayın Editörüm, sanki değişik versiyon bir pancake gibi.Tavada pişen bir kurabiyeyi ilk defa deneyeceğim. Bu değişik tarifleri sanırım gezdiğiniz ülkelerin mutfaklarından öğrenip bizim damak zevkimize uyarlıyorsunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Gülşat

Arz dedi ki...

Programımdan fırsat buldukça yeni lezzetler ekleyeceğim. Farklı ülkelerin lezzetlerini de tadalım istiyorum. Zamanla resimlerini çektikçe hepsini sizlerle paylaşacağım. Teşekkürler.