15 Ocak 2018

Kır Pidesi




Malzeme:

1 paket instant maya
4 su bardağı un (4 cup veya 1/2 kg.) 
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı:

Peynir-Maydanoz, Ispanak vb. arzu edilen bir harç konur. 

Yoğurma kabına unu eleyip, tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerini kapatıp. Yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz. Unlanmış tezgaha aldığımız hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz. Bezelerin hepsini unlanmış bir tepsiye koyup üzerini hafif nemli temiz bir bezle kapatıyoruz. 

Her bir bezeyi unlanmış tezgahta merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.  İçerisine harç koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Kenarlarının düzgün olması için bir rulet veya pizza bıçağı veya keskin kenarlı bir kapak yardımıyla kesiyoruz. Bu islem hem kır pidelerimizimizin şeklinin düzgün olmasını hem de harcın dışına taşmasını engelliyor. Yanmaz tavada her iki tarafı da pembeleşinceye kadar pişirilen gözlemelerimizin üzerine sıcakken tereyağ sürüp, sıcak olarak servis yapıyoruz. 






Hiç yorum yok: