27 Ekim 2014

Zahterli Zeytin Salatası





Malzemeler:

150 gr dilimlenmiş çekirdeksiz siyah zeytin
150 gr  dilimlenmiş çekirdeksiz yeşil zeytin
150 gr ceviz içi
1/4 cup taze zahter (1/4 su bardağı)
2 tbsp nar ekşisi (2 yemek kaşığı)
1 tsp toz sumak (1 tatlı kaşığı)
3 tbsp zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
1 adet kırmızı salçalık biber
5-6 dal maydanoz


Zahter'i, zeytinyağ ile karıştırıp arzu ederseniz bir kaç gün önceden buzdolabında bekleterek bitkinin aromasının tamamen zeytinyağına geçmesini sağlayabiliriz.

Kırmızı biberi, maydanozu doğruyoruz. Ceviz dışındaki malzemelerin hepsini karıştırıp. Buzdolabına kaldırıyoruz. Servisten hemen önce üzerine elle parçalara ayrılmış ceviz içini döküp harmanladıktan sonra servis tabağına alıyoruz.

****Zahter'in miktarını verirken tereddüt ettim. Bahçeden toplayıp salatalarda, omlette, dolmalarda kullandığım hiç bir şey yapamaz isem baharat havanında zeytinyağ ile birlikte hafif ezdikten sonra kahvaltı sofrasına getirdiğimden şu kadar gr veya şu kadar demet demek gibi bir şansım olmadı.

Zahter nedir diye soracak olur iseniz. Bir tür kekik, yabani kekik. Bakıyorum tadı kekiğe çok benzer vs vs milyon tane yorum yazmış insanlar. Bilimsel boyutunu bilemem bu konunun uzmanı değilim Bildiğim onlarca kekik türü olduğu. Benim damak zevkim Zahter'e keskin aroması olan bir tür kekik diyor.:))))

Hiç yorum yok: