29 Aralık 2012

Sebze Çorbası



Malzemeler:

1 küçük boy kereviz
4 adet pırasa,
1 orta boy kuru soğan,
1 adet iri havuç
6 cup (6 su bardağı) su/etsuyu karışımı
200 ml krema
1/2 demet dereotu
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, şeker.

Kereviz, pırasa havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra irice doğruyoruz. Yalnızca soğanları yemeklik doğrayıp, sıvıyağda soteliyoruz üzerine tüm sebzeleri ekleyip 1-2 dakika kadar soteliyoruz. Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve çok az toz şeker ilave ediyoruz. 1 tatlı kaşığı kadar şeker yeterli olacaktır. Bu sebzelerinizin sası tadını alacak çok daha lezzetli bir çorba olmasını sağlayacaktır. Sebzelerin  üzerine et suyunu ilave ediyoruz. Çok önermemekle birlikte şayet et suyunuz yok ise 2 adet bulyon kullanabilirsiniz. Bulyon kullandığınız zamanlarda lütfen yemeğinize tuz eklemeyiniz. Bulyonların içerisinde bulunan tuz yeterli olacaktır. Bu tarz çorbaları yaparken düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum çok daha pratik oluyor.:))

Sebzeler tamamen yumuşadığında çorbayı öncelikle blender dan geçirip, kremasını ilave ediyoruz. Kremasını eklediğimiz çorbamızı 5 dakika kadar daha kaynatıp, ince kıyılmış dereotu ile  süsleyerek servisni yapıyoruz.

***Maalesef bir çok evde olduğu gibi bizim evimizde de sebze yemekleri rağbet görmüyor. Özellikle 7 yaşındaki oğlumun sebze yemesi adına bu ve benzeri çorbaları sıkça yapıyorum. Sizde şayet çocuğunuza sebze yedirmekte zorlanıyorsanız bu tür çorbalar yaparak onlara sebze yedirebilirsiniz.


Hiç yorum yok: