6 Mayıs 2012

Deniz Ürünleri Sote




Malzemeler:

250 gr Mantar
150-200 gr kalamar (gövde kısımları)
150-200 gr iç midye
150-200 gr yavru karides
4-5 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak veya 3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
100 gr somon füme (ince dilimli)
1 su bardağı beşamel sos  (1 cup)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
6 yemek kaşığı zeytin yağ

Öncelikle malzemelerimizi temizleyip yıkadıktan sonra usulünce doğrayarak ayrı kaselere koyduktan sonra pişirmekte fayda var. Bu şekilde yemeğimizin hazırlanması çok daha pratik bir hal alacaktır.

Mantarlar, taze soğan, sarımsak, dereotu, somon füme ince ince doğranır.
Midyeler yıkanıp varsa sakalları bir bıçak yardımı ile temizlenir.
Kalamarları önce dikey olarak ortadan ikiye kesip daha sonra 1/2 cm kalınlığında doğrayarak hazır hale getiriyoruz.
Karidesler yıkanıp havlu peçete yardımı ile kurulanır.

Derin bir tavada zeytinyağ kızdırılıp mantarlar sotelenir. Sotelenen mantarların üzerine sırası ile kalamar, midye, karides, taze soğan, sarımsak, eklenir her bir malzemenin arasında 1-2 dakika kadar soteleme süresi bırakılmalıdır. Dereotu ve somon füme eklendikten yaklaşık 1 dakika sonra yemeğimiz ocaktan alınarak beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri konulup ezmeden iyice karıştırılır.

İster makarnanızın yanında ister bu tarifle bağlantılı vereceğimiz tariflerde kullanarak misafirlerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz. Başlı başına bir yemek.

***Özellikle deniz ürünleri konusunda önyargılı olanlara bu tarifi mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum. Tahminlerinizin ötesinde bir lezzet. :)))




2 yorum:

Adsız dedi ki...

Offf çok harika görünüyor,
deniz ürünleri çok mu kalorili, aslında altına kaç kalori olduğunu hesaplayıp not düşseniz diyet yapanlara ne kadar büyük iyilik yapmış olursunuz hepsine değil mesela pasta,kek,börek,çöreklerin kalorisi değil hafif olduğunu düşündüklerinizin...
birsen

Arz dedi ki...

Reçetede kullandığımız deniz ürünlerinin 100 gr için kalori miktarını listeledim. Diyetiniz için uygun olup olmadığı hususunda takdir size kalıyor.
Karides 80 cal
Midye eti 66 cal
Somon füme 171 cal
Kalamar 68 cal
Selam ve sevgilerimizle:)))