7 Mayıs 2012

Deniz Ürünleri Bohçası



Deniz Ürünleri Sote İçin Malzemeler:

250 gr Mantar
150-200 gr kalamar (gövde kısımları)
150-200 gr iç midye
150-200 gr yavru karides
4-5 dal taze soğan
1 dal taze sarımsak veya 3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
100 gr somon füme (ince dilimli)
1 su bardağı beşemal sos  (1 cup)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
6 yemek kaşığı zeytin yağ

Beşemal Sos İçin Malzemeler:

2 su bardağı soğuk süt (2 cup)
3 yemek kaşığı un (3 tbsp)
100 gr tereyağ veya margarin
1 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı karabiber (1/4 tsp)
1/2 çay kaşığı muskat rende (1/8 tsp) şart değil

Krep Suzet İçin Malzemeler:

1 1/4 su bardağı un (1 1/4 cup)
1 1/2 su bardağı süt (1 1/2 cup)
60 gr margarin veya tereyağ (4 tbsp)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz (1/4 tsp)
1 yemek kaşığı şeker (1 tbsp)

Üzerini Süslemek İçin Malzemeler:

1/2 cup kaşar rende
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber  (1 tsp)

***Verilen reçeteden takriben 16 adet bohça çıkıyor:)))

Daha önceden hazırladığımız Krep Suzetlerimizin içerisine delikli bir kaşık yardımı ile fazla suyunu süzdürdüğümüz Deniz Ürünleri Sote den koyup, yaprak sarar gibi sarıyoruz. Bohça şeklinde de sarabiliriz önemli olan malzemelerin kesinlikle kreplerin dışına taşmamasını sağlamamız gerekiyor. Kapattığımız bohçalarımızın üzerini tamamen kaplayacak şekilde Beşemal Sos döküyoruz. Temel tarifte verdiğimiz beşemal sosu 1/2 su bardağı sıcak sütle incelttikten sonra kullanıyoruz. Beşemal sosun üzerine rendelenmiş kaşar döküp toz kırmızı biber serpiyoruz.





 Servisten hemen önce, daha önceden 200 C derecede iyice ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlayıp hemen yemeğimizin servisini yapıyoruz.

*** Çok karmaşık görünmesi gözünüzü korkutmasın. Hazırlama süresi 1 saat. :)) Her yemekte olduğu gibi önemli olan ihtiyacınız olan tüm malzemeleri önceden hazırlamaktan geçiyor. Sıralamayı yaparken öncelikle Beşemal sosunuzu hazırlayıp ardından Deniz Ürünleri Soteyi, en son da kreplerinizi hazırlamanızı önerebilirim. Bohçalarınızı bir gün önceden hazırlayıp üzerini strech filmle kapatıp buzdolabında muafaza edebiliriz.  Sakın ola beşemal sosu bohçaların üzerine bir gün önceden dökmeyiniz. :))))

Deneyecek herkese şimdiden afiyetler olsun.:))




4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ziyafet sofralarımızın baş tacı olacak bi tarif müthiş görünüyor ellerinize sağlık...
birsen

Arz dedi ki...

Gerçekten çok ama çok lezzetli.. Hani biz yaptık diye söylemiyorum deniz ürünlerini sevmeyenler dahi tüm ön yargılarından kurtulacaklar.:)))

Adsız dedi ki...

Kızım hiçbir deniz ürününü yemiyor Zühal Hanım umarım bu tarifle onu bu konu da biraz yumşatabilirim. Ellerinize sağlık. Deniz

Arz dedi ki...

Deniz Hanımcığım, deniz ürünleri soteyi spagetti ile birlikte sunun sote sıcakken. Makarna sevmeyen genç yok böylece belki onu da deniz ürünleri sevenler grubunda görebiliriz. Selam ve sevgilerimizle :)))