17 Nisan 2012

Mitit Köfte



Malzeme:

1 Kg orta yağlı kıyma
Kimyon
Karabiber
Pul biber
2 yumurta
Soğan 1 orta boy (robottan çekilmiş)
1/2 su bardağı galeta unu (1/2 cup)
Sarımsak 3-4 diş
Maydanoz (şart değil)
Tuz

Köfte yoğrulup 1 gece üstü kapatılıp buzdolabında bekletilir. Bekletilen harçtan küçük toplar yapılıp, teflon tavada çok az bir sıvıyağ ile çevrilir yarım pişecek, her defasında çevrilen köfteler tavadaki yağ ile birlikte ısıya dayanıklı bir kaba konulur. Daha sonra üzerleri folyo ile kapatılıp servis zamanı 180 derecede iyice ısıtılmış fırında tamamen pişmesi sağlandıktan sonra ikram edilir.

Beraberinde verilebilecek sos:

Tencerede kızdırılan zeytinyağ veya sıvıyağın içerisine 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kadar sirke, eklenip 1/4 cup su ile 2 taşım kaynatılır. Şayet var ise ince kıyılmış fesleğenle karıştırılıp köftenin yanında sunulur.

Özellikle ayakta yapılan ikramlarda ideal. Genişçe bir servis tabağının içerisine köfteler konulup, köftenin ortasına kaseye konulmuş sos yerleştirilerek servisi yapılır. Sos şart değil tamamen isteğe bağlı. Açık büfede kullanacaksanız alttan ısıtmalı bir büfe kabı na koymanızı öneririm.


 

Hiç yorum yok: