13 Nisan 2012
İmam Bayıldı
Malzemeler:
4 adet ince uzun patlıcan
1 büyük baş soğan
4 adet çarliston biber
3 adet orta boy domates
Tuz, karabiber, şeker
Öncelikle patlıcanlar şekildeki gibi soyulup üzerinde oval bir oyuk açılır ama bu bölüm patlıcandan çıkartılmaz kızartma işlemi tamamlandıktan sonra çıkartılacak. Soyulan patlıcanları tuzlu suya koyup acısını atması sağlanır. Acısını atan patlıcanlar havlu peçete yardımı ile kurulanır. Kurulanan patlıcanlar bol yağda iyice kızartılır. Kızaran patlıcanlar havlu peçete serili bir kaba alınarak fazla yağı çektirilir. Patlıcanlarınız ince ise üzerinde bu tarz bir oyuk açmanıza gerek yok karnıyarık yapar gibi sadece derin bir çizgi çizerek de kızartabilirsiniz. Patlıcanlarının iri ise içlerinin pişmesi için bu yöntemi uygulamakta fayda var.
Diğer taraftan tencereye zeytinyağ ilave edilip, önce tel tel doğranmış soğanı ardından aynı şekilde doğradığımız biberi koyup iyice kavuruyoruz. Kavrulan sebzelerin üzerine kabuğu soyulup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip soteliyoruz. En son tuz, karabiber ve bu miktar imam bayıldı için 2 tatlı kaşığı şekeri (patlıcan başına yarım tatlı kaşığı şeker) sebzelere ilave ediyoruz. Hazırladığımız harca çok az su ilave edip 2 taşım kaynatıyoruz.
Patlıcanları çukurca bir tepsiye alıp hazırladığımız harcı kesik bölümlerine iyice dolduruyoruz. Harcı hazırladığımız tencereye 2 su bardağı kadar su koyup kaynattıktan sonra tepsiye patlıcanların yanına döküyoruz. Patlıcanların üzerini domates ve sivri biberle süsledikten sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Folyoyu çıkartıp 5 dakika da üzerinin kızarmasını sağlıyoruz. Servis öncesinde yemeğimizin tamamen soğumasını servis sırasında ise oda sıcaklığında olmasını sağlıyoruz. Şimdiden afiyetler olsun.
***Bu bölümü sevgili Birsen Hanım ve onun gibi diyette olan takipçilerimiz için ekleme ihtiyacı duydum. Patlıcanları kızartmak gibi bir mecburiyetiniz yok, közleyerek de imam bayıldı yapabilirsiniz. :)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
zuhal hanım hoşgeldiniz özlettiniz kendinizi...
birsen
zuhal hanım zaten bayağı kilo almışım sayenizde diyet falan yalan oldu şimdi de patlıcanları bol yağda kızartın diyosunuz, bakması kaç kalori acaba...
birsen
Ayy ayıptır söylemesi annem bugün patlıcan tava yapmış harikaydı...
Birsen Hanımcığım sizin için bu tarife bir bölüm ekledim umud ederim bu şekliyle imam bayıldı diyetinize daha uygun hale gelmiştir. Afiyetler olsun. Selam ve sevgilerimle:))))
Bu tarifinizi esimin istegi uzerine denedim normalde hic sevmedigim bi yemek ama bundan sonra severek yapacagim yemek listeme gercekten tarifleriniz orijinal emeginize saglik.TUGBA BOSNAK
Tuğba Hanımcığım, bu benim sanal yemek defterim. Nasıl ki beğenmediğiniz tadı sizi memnun etmeyen yemekleri yemek defterinize yazmazsanız bizde aynı mantıkla hareket ediyoruz. Sonucu bizi gerçekten memnun eden tarifleri defterimize yazıyoruz. Defterimizdeki tarifleri deniyor ve sonuçtan memnun kalıyor olmanız beni ve ekip arkadaşlarımı memnun etti. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyor selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. :)))
Yorum Gönder