6 Mart 2012

Fırında Sebzeli Hindi


Malzemeler:

500 gr hindi but
250 gr mantar
3-4 adet çarliston biber
2 orta boy domates
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
Kekik
Tuz, Karabiber

Kemikli hindi budu (baget), açılarak kemikleri çıkartılır. Kemikleri ile birlikte tencereye konulur. Etin üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenip su eklenip iyice haşlanır. Haşlama sırasında tuz eklenmez....

Tencereye 3-4 kaşık kadar sıvıyağ konur. İyice ısınan sıvıyağda haşlanmış hindi etinin her iki tarafınıda pembeleştiririz. Hindi etini fırına dayanıkla kaba alıp. Eti kızarttığımız yağa iri doğranmış domates (kabukları soyulmuş), soğan, ince kıyılmış sarımsak, mantar, biber konularak sotelenir. Sebzeler sotelenirken üzerine tuz karabiber ve kekik serperiz. (5-6 dakika kadar)

Sotelenen sebzeler hindi etinin üzerine boca edip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika üzerine alimünyum folyo kapatılarak pişirilir. 40 dakikanın sonunda folyo çıkartılıp 5 dakika kadar yemeğin üzerinin kızartılması sağlanır. Fırını kapatıp kabın üzerine tekrar folyoyu örterek yemeğin servis saatine kadar sıcak kalmasını sağlayabiliriz. Afiyetler olsun.

*** Biz hindinin haşlama suyunu çorbamızı lezzetlendirmek amacı ile kullandık. :))


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ZUHAL HANIM HEM DİYETİME HEM DE DAMAK ZEVKİME UYGUN BİR TARİF
ELLERİNİZE SAĞLIK BİRSOSH

Arz dedi ki...

Çok teşekkürler. Afiyetler olsun :)))