28 Şubat 2012

Kahvaltılık Keseler


Malzemeler:

1 1/4 su bardağı un (1 1/4 cup)
1 1/2 su bardağı süt (1 1/2 cup)
60 gr margarin veya tereyağ (4 tbsp)
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz (1/4 tsp)
1 yemek kaşığı şeker (1 tbsp)

İç Harç:

200 gr lor veya böreklik peynir
1 çay kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ (1 tbsp)
1/2 çay kaşığı kekik (1/8 tsp)
1/2 çay kaşığı nane (1/8 tsp)
10 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin

Margarin krep tavasında eritilir. Yağı erittiğimiz tava bir havlu peçete yardımı ile silinir.Yağı erittiğiniz tavada krepleri pişirdiğiniz takdirde krep hamurunada yağ koyduğumuzdan tavayı yağlamanıza gerek kalmayacak.

Yumurta ve süt iyice çırpılıp ılıyan margarin eklenir.  Tuz, şeker, un karıştırılarak sıvı karışımın üzerine elenir. Çırpma teli ile karıştırılarak kıvamı bulması sağlanır.

Orta ateşte ısıttığımız krep tavasına 1 kepçe krep hamuru konularak her iki  tarafıda pembeleşinceye kadar pişirilir. Krepler havlu peçete serili tabağa alınıp üzerine aynı büyüklükte bir tabak kapatılarak kreplerin yumuşaklığını koruması sağlanır.

Ayrı bir tavada zeytinyağ kızdırılıp salça eklenir. Ocaktan alınan tavaya ufalanmış peynir veya lor peyniri ilave edilip iyice karıştırılır. Karışım nane ve kekikle tadlandırılıp çekirdekleri çıkartılıp küçük parçalar halinde daha önceden doğradığımız zeytinler eklenir. Biz tarifte siyah zeytin kullandık arzu edilirse yeşil biberli zeytin de kullanılabilir.

Hazırladığımız harçtan kreplerin içerisine 1 er yemek kaşığı harç koyup ağızları büzülerek hazırladığımız alüminyum folyo kurdalelerle tutturulur. Başka bir alternatif de kaynar suya atıp çıkarttığımız ve kuruladığımız taze soğan dalları veya maydanoz dalları ile de bağlayabiliriz.

İçerisine konulan harç tamamen isteğe bağlı ne arzu ediyorsanız onunla keselerinizi doldurabilirsiniz. Farklı harçlar koyup sürpriz keseler de hazırlayabilirsiniz. Pratik ve hafif bir kahvaltılık. Afiyetler olsun.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kaç gündür bakıyorum ama bir türlü yazmak kısmet olmadı Zühal Hanım yine döktürmüşsünüz. Ellerinize sağlık. Maşallah mutfak konusunda bir harikasınız. Çok şeker olmuş kahvaltılıklar. Fikriye

Arz dedi ki...

Fikriye hanımcığım bizde sizi merak eder olmuştuk. Bizi yorumlarınızdan mahrum bırakmayınız. Çok teşekkür ediyoruz. Selam ve sevgiler :))))

Adsız dedi ki...

Zühal Hanımcığım hergün mutlaka en az bir defa blogunuzu ziyaret ediyorum. Hafta sonları dışında. İşyerinde çoğu zaman bilgisayarımda açık oluyor blog sayfanız. Çok yakından ve takdirle takip ediyorum. Her tarifi mutlaka denemeye çalışıyorum. Yasemin Hnm.'da bizim işyerinde o da sizin takipçiniz. Başka arkadaşlar da var aslında ama hepsi yorum yazmıyor. Tarifleri denemekle yetiniyorlar. Selam ve sevgi bizlerden size ve ekibinize. Allah kolaylık versin. Fikriye

Arz dedi ki...

Ekibim adına da teşekkürlerimi sunuyorum. Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz. Selam ve sevgilerimizle :))))