10 Ocak 2012

Şehriye Pilavı


Malzemeler:

1 Su bardağı arpa şehriye
2 Su bardağı kaynar su veya et suyu
1 Kaşık tereyağ
1 Kaşık zeytinyağ veya sıvıyağ
Tuz

Tereyağ tencerede eritilir. Şehriyelerin yarısı ve zeytinyağ tencereye ilave edilir. Zeytinyağ pilavınıza parlaklık katacaktır. Şehriyeler pembeleşmek üzereyken diğer yarısı da eklenir. Kavrulan şehriyelerin üzerine kaynar su ilave edilir. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilen tencerenin üzerine havlu peçete örtülerek demlendirilir. (Arzuya göre içerisine domates, biber vb malzemeler koyarak değişik lezzetler elde edilebilir.)  

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tane tane görünüyor. İlk fırsatta deneyip sonucu bildireceğim. Şimdi işyerindeyim. Tarifin çıktısını aldım akşama bu lezzet soframda olacak. Ellerinize sağlık. Güzel tariflerinizin devamını bekliyorum.Sağlıklı kalın. Muazzez.

Adsız dedi ki...

Zühal Hanım pilavınızı denedim. Mis gibi tereyağla harika oldu.Herkes çok beğendi. Teşekkür ediyorum. Yüreğinize sağlık.Muazzez

Arz dedi ki...

Afiyetler olsun.