18 Ocak 2013

Zeytinyağlı Karnabahar




Malzemeler:
500 gr karnabahar
1 büyük boy kuru soğan
1 1/2Limon
1 cup (1 su bardağı) haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
Zeytinyağ
Salça
Tuz, Karabiber, Nane,
Toz şeker

Öncelikle karnabaharların üzerindeki ince çiçek tabakasını patates soyacağı yardımı ile kazıyoruz. Aksi halde yemek pişerken suyun üzerinde toplanıp nahoş bir görüntü oluşturacaktır. Küçük dallara ayırdığımız karnabaharı 1/2 limonla haşlıyoruz. Karnabaharlar haşlanınca süzüyoruz.

Tencerede yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağ ile kavuruyoruz. Üzerine salçasını ilave ediyoruz. Salça miktarı tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Salça ve soğan tamamen karıştıktan sonra daha önceden haşladığımız karnabaharlarımızı ekleyip ezmeden şöyle bir karıştırıp bir çimtik şekeri, tuzu ve karabiberi ilave ediyoruz. Karnabaharların üzerini geçmeyecek kadar kaynar su koyuyoruz. 1-2 taşım kaynayan yemeğimize naneyi ve 1 limon suyunu ilave ediyoruz. Dilerseniz tam da bu sırada 1 su bardağı haşlanmış nohutuda ilave ediyoruz. Karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.



Hiç yorum yok: