15 Mayıs 2012

Kaşarlı Şinitzel



Malzemeler:
4 parça şinitzellik tavuk
1 yumurta
½ su bardağı beyaz un (½ cup)
½ su bardağı galeta unu (½ cup)
1 çay kaşığı sarımsak tozu (1 tsp)
(Arzuya göre acı toz kırmızı biber)

¼ su bardağı rendelenmiş kaşar (¼ cup)

Tavuğu kendiniz hazırlayacaksanız göğüs etini 4-5 mm kalınlığında yatay olarak dilimledikten sonra dağılmaması için strech film arasına koyup döverek inceltiyoruz.

Un ve sarımsak tozunu iyice karıştırıp dilimlediğimiz inceltilmiş tavukları bu karışıma iyice buluyoruz. Bazı sarımsak tozları tuzlu olduğundan tarifte özellikle tuz önermedim. Şayet kullandığınız sarımsak tozu tuzsuz ise tuz ekleyebilirsiniz.

Yumurtayı çukur bir kapta iyice çırptıktan sonra unladığımız şinitzellik tavuklarımızı yumurtaya buluyoruz. Yumurtaya bulanmış tavukları galeta unu konulmuş tabakta her iki tarafını tamamen galeta unu ile kaplanmasını sağlıyoruz. Bu işlemi yaparken elimizi açıp avuç içimizle ete iyice bastırırsak tavuklar yeterince galeta unu ile kaplanacaktır.

Galeta unu ile kapladığımız şinitzellerimizi kızgın yağda iyice kızartıyoruz. Şinitzeller kızardıktan sonra fırına dayanıklı bir kaba koyup üzerine kaşar rendemizi paylaştırıyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletip servisini yapıyoruz. Kaşarlar kızarmayacak sadece eriyecek :))))

Şinitzellerinizi önceden kızartıp servis zamanı sadece üzerlerine kaşar döküp fırınlayarak servisini yapabilirsiniz.

***Şinitzeli bilmeyen yoktur. Bu tarif de bizim yorumumuz afiyetler olsun.:)))

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Schnitzel olması yetmezmiş gibi bide kaşarlı...
birsen :(

Adsız dedi ki...

Çok hoş fikir birileri pat diye geldiğinde yapılabilecek harika bi'şey...
Nevbahar

Arz dedi ki...

Diyet bittiğinde 1 parça yenilebilir:)))

Adsız dedi ki...

Hatta daha önceden inceltip buzluğa atarsak daha da pratik.
Muazzez

Arz dedi ki...

Kesinlikle Muazzez Hanımcığım sizinle aynı fikirdeyim.:))))