26 Mart 2012

Tas Kebabı


Malzemeler:

500 gr kuşbaşı kontrfile
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı salça (1 tbsp)
1 tatlı kaşığı un (1 tsp)
3 orta boy patates
Tuz, karabiber

Et kalın tabanlı bir tencereye konulup suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken etin üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklenir. Sotelenen ete yemeklik doğranmış soğanlarda eklenip soğanlar pembeleşince un, salça, bir çay kaşığı kadar şeker ve karabiber eklenip 1-2 dakika kadar kavrulur. Bu aşamada salça eklenip iyice karıştırılır. Etin üzerini 4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edilir. Şayet sıcak su koyarsanız un toplanıp nahoş bir görüntü oluşturacaktır. Kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler yumuşayınca tuz eklenip 2 taşım daha kaynatılır.

Diğer tarafta patateslerin kabukları soyulup, iri küp küp doğrandıktan sonra bol yağda kızartılır. Kızartılan patatesler servisten hemen önce sıcak yemeğe karıştırılıp hemen servisi yapılır. Afiyetler olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu defa ilk yorumu yapmak için yetiştim. Yorumcularınız uyuyor galiba Zühal Hanım. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Şimdilerde et fiyatları tavan yaptığından ben tavuk eti yada hindi kullanırım. Ben de tas kebabını çok severim. Zaman kaybetmeden deneyeceğim. Yedim ama yapmadım. Ellerinize sağlık.Mehmet K.

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım 23:00'a kadar bekledim baktım gelen giden yok, zuhal hanım ya dışarıda ya çok yorgun, yatayım bari dedim yattım yoksa orta doğu ve balkanların en hızlı yorum yazan kişisi olarak ilk yorum yazma işini kimseye kaptırmazdım
birsen

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım et çok orada çok ucuz galiba biraz daha Türkiye koşullarına uygun yemek yaparsanız sevinirim...:))) nevbahar

Adsız dedi ki...

cahilliğime verin ben patates yemeği zannettim, tas kebabına domates,biber konuluyor zannederdim bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
Mustafa

Arz dedi ki...

Herkese çok teşekkür ediyorum.:))) Gece 23:00 kadar bekleyen Birsen Hanıma, ilk kez ilk yorumu yazmak için çaba harcayan Mehmet Beye.:))) Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Arz dedi ki...

Burada gerçekten et ülkemizle kıyaslanamayacak kadar ucuz, 1 kuzu budunun fiyatı zaman zaman 1 demet naneye eşdeğer olabiliyor. Bazı zamanlar et yemeği tariflerini paylaşırken gerçekten vicdanen rahatsız oluyorum. Acaba günahamı giriyorum diye düşünüyorum. Alabilen var alamayan var, alamayacak durumda olan insanlar okuyorlarsa ve canları çekiyorsa diye düşünmüyor değilim. Annem kızım kasaplar, marketler et reyonlarını kapatmıyor pahalıda olsa eti sergiliyorlar, sen sadece bilgi paylaşıyorsun diye yüreğime su serpti. İnşallah alamayacak durumda olan insanlar bana gönül koymuyor, beni affediyorlardır. Selam ve sevgilerimle:)))