16 Şubat 2012
Tavuk Göğüsü
Malzemeler:
1/2 Tavuk göğüsü
1,5 lt süt
220 gr şeker
150 gr pirinç unu
Tarçın
Derisi çıkartılmış tavuk göğüsü tuzsuz suda iyice haşlanır. Haşlanan tavuk göğüsü soğuk su dolu kaseye konularak suyun içerisinde didiklenir. Kasenin üzerine çıkacak olan tavuğun yağı alınıp atılır. İşlem 1-2 kez daha tekrar edilir. Yağından ayrılan ve tamamen didiklenen tavuk göğüsünün suyu iyice süzülür. Elimizde sıkarak hiç su kalmaması sağlanır. Sıktığımız tavuk göğüsü tabağa koyup elimizle açtığımızda ufalanmış ekmek içi görüntüsünde olacak.
Tencereye pirinç unu ve şeker konulur. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırırken süt azar azar ilave edilir. Çırparak iyice kaynatılır.
Kaynayan muhallebiye daha önceden hazırladığımız tavuk göğüsü eklenip kısık ateşte tahta kaşıkla dövülerek 10 dakika daha pişirilir. Ocaktan alınan tatlının dokusu pütürlü ise el blender ı ile 2-3 dakika kadar karıştırılır.
Hazırlanan tatlımız dikdörtgen tepsiye dökülerek önce oda sıcaklığında soğuması sağlanır daha sonra buzdolabına kaldırılır. Servisten bir gün önce yapmanızı öneririm. Servis sırasında üzerine yalnızca tarçın serpilmesi yeterlidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Bu tarif sayesinde ilk kez orjinali yedim ve artık "Her tarife tavuk göğüsü denmesin" sözüne tamamen katılıyorum! Aygün
Kesinlikle "Sakızlı Muhallebi" veya "Muhallebi" denilebilir ama tavuk eti eklenmeden "Tavuk Göğüsü" denmesine karşıyım. Orjinali böyle. Bence bu şekilde çok da lezzetli.
Bence de vejeteryan değilseniz bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Ben dün okudum. Akşam denedim. Şimdi en güzel yorumu hak eden bu pratik ve hafif tatlı için yorum yapabilirim. Tavuk göğsü koyarken tereddüt etmedim desem yalan olur. Ama sonuç muhteşem...Deneyin tavsiye ederim. Yasemin
Yorum Gönder