21 Ocak 2012
Sultan Kadayıfı
Malzeme:
300 gr kadar çiğ kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker (6 tblsp)
75 gr tereyağ (5 tblsp)
1 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 cup)
Muhallebinin Malzemesi:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un (4 tblsp)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tblsp)
1/2 su bardağı toz şeker (1/2 cup)
1 yumurta
1 paket vanilya (1 tsp)
200 ml çiğ krema
Buzlukta dondurulan kadayıf mutfak robotunda öğütülür. Kadayıf şeker ve tereyağ ile altın sarısı renk alıncaya kadar kavrulur. Öğütülmüş ceviz eklenip 3-4 dk daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır.
Krema dışında ki muhallebi malzemelerinin hepsi çırpma teli yardımı ile kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir. Muhallebinin kaymaklanmaması için çırpma teli ile ılıyıncaya kadar karıştırılır. Ilıyan muhallebiye çiğ krema eklenip elektirikli mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpılır.
Dikdörtgen bir tepsiye hazırladığımız kadayıfın yarısını koyup üzerine muhallebiyi döker ardından kalan kadayıfı muhallebi görünmeyecek şekilde serpiştiririz.
En az 3-4 saat yani muhallebi donuncaya kadar buzdolabında muafaza edip üzerine varsa öğütülmüş antep fıstığı serperek servis yaparız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bu tarif için özel teşekkürlerimi sunarım! hiçbir zaman yemekten sıkılmayacağım bir tatlı! hem hafif, hem leziz! bir de bu tatlıyı ilk kez deneyenlerin gözlerindeki ışıltı da inanılmaz!
Yorum Gönder