26 Ocak 2012
Şeker Kurabiyeler
Malzeme:
375 gr. (1 1/4 cup) tereyağ
185 gr. (3/4 cup) şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya (2 tsp sıvı vanilya)
470 gr un (3 cup)
1 çay kaşığı (1/4 tsp) tuz
Tereyağ elektirikli mikserin en yüksek hızında 3-4 dk kadar çırpılır. Hızı düşürülüp şeker yavaş yavaş eklenir. Şekerin ardından yumurta sarısı ve vanilya eklenir. Tuz ve un ayrı bir yerde elendikten sonra tereyağa karıştırılır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur hafif unlanmış tezgaha alınıp 4 eşit parçaya bölünür. Her bir parça disk şekli verilip strech filme sarılır. Buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz (bir gece önceden dahi yapıp buzdolabına koyabilirsiniz). Hamur bezelerini dolaptan teker teker çıkartıyoruz. Dinlenen hamuru oda sıcaklığında 10 dakika bekletildikten sonra parşömen kağıdının arasında 4-5 mm kalınlığında merdane yardımı ile açıyoruz. Arzu ettiğimiz şekilde kurabiye kalıpları ile kestiğimiz kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 10-12 dakika. Fırından çıktıklarında hala yumuşak olacaklar. Tepside soğuduktan sonra kaldırmanızı veya süslemenizi öneriyorum.
Süsleme İçin:
200 gr pudra şekeri
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı (1 tbs) süt
Sıvı gıda boyası
Şekerleme
Süsleme kreması temel tariftir. Arzu ettiğiniz kadar miktarı arttırabilirsiniz. Yumurta akı ve pudra şekeri mikserle çırpılır, içerisine süt ilave edilir. İstediğiniz renk sayısı kadar kaselere bölünür. Renklendirmek için sıvı gıda boyasından sadece 1-2 damla kullanmanızda fayda var. Muhtemelen 1 damlası yeterli olacaktır. Çok hızlı kuruduğundan boya ilavesinden hemen sonra krema sıkma poşetine doldurunuz. Kıvamın çok koyu olduğunu düşünürseniz bir kaç damla süt ile inceltebilirsiniz. Krema sıkma poşetinin ucuna en ince yuvarlak ucu kullanınız. Kurabiyelerin kenarlarına kontör çektikten sonra içerisini doldurunuz. Daha sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder